• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Nebūs īpašu pasākumu inflācijas apkarošanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.08.2005., Nr. 129 https://www.vestnesis.lv/ta/id/114543

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Papildu nauda sadalīta

Vēl šajā numurā

17.08.2005., Nr. 129

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Nebūs īpašu pasākumu inflācijas apkarošanai

Kā zināms, šā gada jūlijā Ministru kabinets lēma uz dažām nedēļām atlikt inflācijas samazināšanas līdzekļu apspriešanu. Vakar valdība nosprieda vismaz pagaidām no īpašiem pasākumiem atturēties.

GRAF.JPG (19281 bytes)

Ministru prezidents Aigars Kalvītis norādīja, ka valdība ilgā un produktīvā diskusijā analizējusi inflācijas cēloņus, diagnosticējot vairākas problēmas, kas izraisa straujo patēriņa cenu kāpumu. Atzīstot inflācijas kā problēmas nopietnību, valdība tomēr secinājusi, ka pēdējos mēnešos cenu kāpums palēninās. Tāpēc tika nolemts nevienu no darba grupas piedāvātajiem inflācijas samazināšanas līdzekļiem neieviest. A.Kalvītis sacīja, ka starp šiem priekšlikumiem bija, piemēram, nodokļu un nodevu palielināšana, bet ekonomikas ministrs Krišjānis Kariņš uzsvēra – inflācijas mazināšanas plānā nav pasākumu, par kuriem sabiedrībā līdz šim nebūtu bijis diskusiju. Ministru prezidents apliecināja, ka valdība regulāri vēros inflācijas attīstības tendences un, ja cenu kāpums būs pārāk liels, pasākumi var tikt īstenoti.
Kā norādīja A.Kalvīša padomnieks ekonomikas jautājumos Aigars Štokenbergs, valdība vēlētos, lai gada laikā inflācija samazinātos līdz četriem procentiem. Šā gada beigās tā varētu atbilst 5,5 procentiem, bet 2007.gada beigās – trim procentiem. Kā zināms, inflācijas samazināšana ir viens no uzdevumiem, kas jāveic, lai Latvija 2008.gadā varētu ieviest Eiropas vienoto valūtu eiro.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!