• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ūdens līmenis joprojām ceļas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.08.2005., Nr. 127 https://www.vestnesis.lv/ta/id/114356

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārzemju presē

Vēl šajā numurā

12.08.2005., Nr. 127

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ūdens līmenis joprojām ceļas

Ūdens līmeņa paaugstināšanās mazajās Latvijas upēs joprojām turpinās.

LIETUS.JPG (18566 bytes)
Latvijā arī turpmākajās dienās sola lietu
Gatis Dieziņš, A.F.I

Pēc Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūras vakar priekšpusdienā sniegtās informācijas, ūdens līmenis upēs tuvākajās pāris dienās vēl celsies, taču prognozē, ka jau nākamās nedēļas sākumā tas sāks kristies.
Zemgalē situācija ir stabila, jo nokrišņu ir mazāk nekā pārējā Latvijas teritorijā, tādēļ upēm šajā reģionā nedraud pārplūšana. Vidzemes un Latgales upēs savukārt turpinās ūdens līmeņa celšanās. Dubnā, Ogrē, Amatā un Aiviekstē ūdens līmenis cēlies par 25–35 cm diennaktī, Salacā – par 60 cm diennaktī. Straujākā ūdens līmeņa paaugstināšanās novērota Lielajā Juglā, kurā noteiktajā laika periodā ūdens līmenis cēlies par 156 cm. Gaujā vakar ūdens līmenis nedaudz krities, taču tuvākajās dienās joprojām gaidāma tā paaugstināšanās. Mazo Vidzemes un Latgales upju baseinos gaidāma zemāko palieņu applūšana.
Daugavā ūdens līmenis palielinās ļoti pakāpeniski un plūdi nav gaidāmi. Nākamnedēļ ārpus Latvijas teritorijas virs Daugavas baseina paredzētas spēcīgas lietusgāzes, un tas palielinās ūdens līmeni upē, taču pārplūšanas draudus neradīs.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!