• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Svētki galvaspilsētā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.08.2005., Nr. 127 https://www.vestnesis.lv/ta/id/114342

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Otrdiena, 16.08.2005.

Laidiena Nr. 128, OP 2005/128

Vēl šajā numurā

12.08.2005., Nr. 127

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Svētki galvaspilsētā

Šogad Rīgas 804.jubileju svinēsim ne tikai pilsētas centrā, bet arī priekšpilsētās. Svētkos notiks sporta, atpūtas, izklaides un mūzikas pasākumi, kuros varēs piedalīties visa ģimene. Cilvēki ir aicināti iepazīt Latvijas galvaspilsētu, tāpēc svētku vadmotīvs ir “Atklāj Rīgu!”.

RIGA1.JPG (20418 bytes)
Foto: Normunds Mežiņš, A.F.I.

Rīgas svētki norisināsies no 16. līdz 21.augustam, un šajā laikā pilsēta būs sadalīta septiņās zonās: Mežaparks, 11.Novembra krastmala, Vecrīga, Visa pilsēta, Esplanāde, Priekšpilsētas, Rīgas klubu naktis. Katrai zonai būs sava krāsa un dažādas pasākumu programmas. Rīdziniekiem un pilsētas viesiem tiks piedāvātas dažādas izklaides iespējas – no Rīgas svētku tirdziņa līdz pat Antonio Vivaldi operas “Otons atpūtas mājā” pirmizrādei Latvijā.
Uz “LV” jautājumu, vai šogad svētku laikā Rīgas iedzīvotājiem būs jāsaskaras ar satiksmes ierobežojumiem un sastrēgumiem, Rīgas domes (RD) priekšsēdētāja vietnieks Jānis Birks darīja zināmu, ka pasākumu norises vietas ir novirzītas no krastmalas uz Rīgas rajoniem, kā arī Mežaparku, tādēļ nozīmīgi sastrēgumi nav gaidāmi. Arī par drošības garantēšanu svinību laikā dome jau parūpējusies, apstiprināja J.Birks.

Svētki arī kultūras centros

Šogad pirmo reizi Rīgas svētku organizēšanā un pasākumu veidošanā dome iesaistījusi dažādus kultūras centrus, piemēram, VEF Kultūras pili, kultūras pili “Ziemeļblāzma”, kultūras centrus “Imanta”, “Iļģuciems” un “Ritums” u.c. Kultūras namu pārstāvji pauda pateicību, par iespēju piedalīties un ieguldīt savu darbu un idejas šo nozīmīgo svinību rīkošanā.
VEF Kultūras pilī svinēs divas dzimšanas dienas – pilsētas un pašas kultūras pils, kurai šogad aprit 45 gadi. Kultūras pils vadītāja Ženija Katkovska “LV” pastāstīja, ka, sadarbojieties ar “Glābiet bērnus”, bērnunamiem un daudzbērnu ģimenēm ir paziņots par koncertiem, kuros viņi būs mīļi gaidīti. Visi pasākumi pilī būs bezmaksas, un Ž.Katkovska atzīmē, ka liela pateicība pienākas pasākuma sponsoriem, bez kuriem nebūtu iespējas priecēt bērnus un viņu vecākus.

Spēle “Atklāj Rīgu!”

Spēle sniedz iespēju skatīt līdz šim neredzētas vietas, uzzināt ko jaunu un arī apmeklēt pasākumus bez maksas. Spēles laikā Rīgas svētku informācijas punktos dalībniekam jāiegūst visu septiņu pilsētas zonu krāsu zīmogi. Spēles kartes un informāciju par spēli , kā arī par pašiem svētkiem var iegūt visos informācijas punktos. 
Spēles karte ar sakrātiem septiņu krāsu zīmogiem ļaus tās dalībniekam iegūt biļeti uz vienu no šādiem pasākumiem: grupas “Prāta vētra” koncerttūres “Četri krasti” noslēguma koncerts Mežaparkā, Lionas cirka “Circo da Madrugada” lidojošo akrobātu izrāde “No debesīm nākušie”, Antonio Vivaldi operas “Otons atpūtas mājā” pirmatskaņojums Latvijas Nacionālajā teātrī vai pasaules mūzikas koncerts kultūras pilī “Ziemeļblāzma”.  Bezmaksas ieejas karšu skaits uz minētajiem pasākumiem gan ir ierobežots.

Pasākumi katra gaumei

Pasākuma viesi būs laipni gaidīti Starptautiskajā gaisa balonu festivālā “Rīgas vīzijas”, kurā varēs apskatīt balonu pacelšanos no kopīga starta, kā arī to spīdēšanu naktī virs AB dambja. Gaisa balonu pacelšanās plānota no Doma laukuma, 11. Novembra krastmalas, AB dambja, Zaķusalas, Uzvaras un citiem Rīgas parkiem.
Festivālā “Baltās naktis” iedzīvotājiem piedāvās apmeklēt VEF kultūras pils 45.jubilejas svinības, muzikālu un vēsturiski izklaidējošu pasākumu ar lielisku mūziku koncertzālē “Ave Sol”, izbaudīt senatnes mirkļus vitrāžu gaismā kultūras un tautas mākslas centrā “Mazā ģilde”, kā arī skatīt fotoizstādi un latviešu dokumentālās filmas Rīgas Kongresu namā un apmeklēt dažādu kultūras centru piedāvātos pasākumus. Alternatīvās mūzikas cienītāji varēs apmeklēt festivālu “Peldkostīms” Mākslas darbinieku namā.
No 17. līdz 20.augustam kultūras pilī “Ziemeļblāzma”, Mežaparkā un VEF teritorijā notiks pasaules mūzikas meistarklases un koncerti, kurās piedalīsies mūziķi no Eiropas, Āfrikas un Dienvidamerikas. Meistarklasēs mūziķi vietējiem bērniem un jauniešiem stāstīs par citu tautu tradicionālajiem instrumentiem un mācīs tos spēlēt. Jaunieši, kuri nav sasnieguši 18 gadu vecumu, varēs pieteikties uz dīdžejošanas, afrikāņu sitaminstrumentu un latviešu mūzikas nodarbībām, kas notiks dažādās Rīgas priekšpilsētās, informēja Latvijas Jaunā teātra institūta projektu vadītāja Gundega Liepiņa.
Par godu Rīgas dzimšanas dienai pilsētā ieradīsies brīvdabas cirks no Francijas “Circo Da Madrugada” ar izrādi “No debesīm nākušie”. Stāsts ir par eņģeļiem, kuri reizi piecpadsmit gados nokāpj uz zemes, lai ļautos pasaulīgās dzīves kaislībām. Cirka režisors ir pasaulē atzītais Pjero Bidona, kura cirka priekšnesumi ir dzīvespriecīgi un optimistiski. Ekvilibristi, akrobāti, vingrotāji un žonglieri izrādē demonstrēs savu spēku, veiklību, drosmi un skaistumu.
Sporta cienītāji šogad varēs apmeklēt vairākus pasākumus: pirmo starptautisko ielu basketbola turnīru Baltijā un Ziemeļvalstīs “Riga Open”, kas notiks Mežaparkā, kā arī doties uz 11.Novembra krastmalu posmā no Vanšu līdz Akmens tiltam, kur notiks velotriāls, “Car-Toon rallijs Rīga 2005”, “Latvijas atklātā spēkavīru čempionāta 2005” 8.posms un Rātslaukumā notiekošo “Ave Sol ralliju”, kas rīkots, lai pievērstu sabiedrības uzmanību braukšanai un satiksmes noteikumu ievērošanai.
Vecrīgā svētku laikā notiks vairāki koncerti baznīcās un svētku gājiens no Sv.Pētera baznīcas līdz Pētera un Pāvila baznīcai. Dažādi kori uzstāsies Sv.Pētera baznīcā, Rīgas Domā, Sv.Pētera baznīcā, Pētera un Pāvila baznīcā (koncertzālē “Ave Sol”). Rātsnamā Rīgas domes priekšsēdētājs rīkos pieņemšanu Rīgas Zelta kāzu jubilāriem.
Rīgas klubu nakts sniedz iespēju galvaspilsētas iedzīvotājiem un viesiem izbaudīt skaistu mūziku un ļauties dejām labākajos klubos. Dažādi dīdžeji un grupas uzstāsies klubos “Casablanka”, “Četri balti krekli”, “Hedonia55”, “Sarkans”, “Kaļķu vārti”, “Depo”, “Pulkvedim neviens neraksta” un restorānā “Maurīcijs”.

Egija Daukste

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!