• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas Bankas 2005. gada 9. augusta informācija "Latvijas Bankas bilance". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.08.2005., Nr. 127 https://www.vestnesis.lv/ta/id/114297

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu ministrijas lēmums Nr.343

Par sabiedriskā labuma organizācijas statusa piešķiršanu biedrībai "Biedrība "Invalīdu un totalitāro režīmu upuru klubs""

Vēl šajā numurā

12.08.2005., Nr. 127

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Latvijas Banka

Veids: informācija

Pieņemts: 09.08.2005.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Bankas informācija

2005.gada 9.augustā

Latvijas Bankas bilance

LBB.JPG (49490 bytes)

Latvijas Bankas valdes priekšsēdētāja M.Raubiško

Latvijas Bankas galvenā grāmatveža vietnieks J.Caune

Skaidrojumi Latvijas Bankas 2005.gada 31.jūlija bilancei

Galvenās izmaiņas Latvijas Bankas aktīvos un pasīvos, salīdzinot 2005. gada 30. jūnija un 31. jūlija bilances, un to cēloņi.

– Ārzemju aktīvu palielinājums par 6,3 milj. latu jeb 0,5%, Latvijas Bankai pērkot ārvalstu valūtu, SDR kursa izmaiņu ietekmē samazinoties Latvijas kvotai SVF latu izteiksmē, kā arī zelta cenas krituma iespaidā samazinoties centrālās bankas zelta rezervju vērtībai.

– Ārzemju saistību samazinājums par 4,2 milj. latu jeb 3,2%, pieaugot Eiropas Komisijas noguldījumam Latvijas Bankā latos un ārvalstu valūtā, bet sarūkot pārējo ārzemju saistību apjomam, kā arī, mainoties SDR kursam, samazinoties SVF turējumiem latos.

– Vietējo aktīvu samazinājums par 6,2 milj. latu jeb 4,3%, par 5,0 milj. latu samazinoties kredītiestādēm izsniegto aizdevumu atlikumam un par 1,1 milj. latu – centrālās bankas īpašumā esošo valdības vērtspapīru portfeļa vērtībai.

– Vietējo saistību samazinājums par 13,0 milj. latu jeb 2,5%, par 12,6 milj. latu samazinoties kredītiestāžu un par 4,9 milj. latu – valdības noguldījumiem Latvijas Bankā. Citu finanšu institūciju noguldījumi un pārējās vietējās saistības pieauga attiecīgi par 2,2 un 2,3 milj. latu.

– Galvenokārt iepriekš minēto izmaiņu rezultātā bilances pasīvā par 21,9 milj. latu jeb 2,9% palielinājās apgrozībā esošo latu apjoms.

– Kapitāla un rezervju apjoma samazinājums par 4,7 milj. latu, valūtas kursu un vērtspapīru cenu svārstību iespaidā mainoties attiecīgi ārvalstu valūtu un vērtspapīru pārvērtēšanas konta lielumam.

Latvijas Bankas Monetārās politikas pārvaldes Makroekonomikas analīzes
daļas vecākais ekonomists G.Kalniņš

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!