• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vēlreiz par Eiropas veselības apdrošināšanas kartēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.08.2005., Nr. 124 https://www.vestnesis.lv/ta/id/114051

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārzemju presē

Vēl šajā numurā

09.08.2005., Nr. 124

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vēlreiz par Eiropas veselības apdrošināšanas kartēm

Precizējot pagājušajā nedēļā publicēto informāciju par Eiropas veselības apdrošināšanas kartēm (EVAK), jānorāda, ka neatliekamā un nepieciešamā medicīniskā palīdzība ne vienmēr tiek sniegta pilnīgi bez maksas.
Atsevišķās valstīs, tajā skaitā, Zviedrijā, Somijā, Norvēģijā, arī Latvijā, pastāv pacienta iemaksas, kas jāsedz EVAK uzrādītājam. Jāņem vērā, ka Skandināvijas valstīs šī iemaksa var būt krietni augstāka nekā Latvijā. Pacienta iemaksas netiek atlīdzinātas.
Savukārt citās valstīs, piemēram, Francijā, Beļģijā un Luksemburgā, par saņemto medicīnisko palīdzību jāmaksā pašam pacientam, bet naudu iespējams atgūt vietējā veselības aizsardzības institūcijā. Pacientam jārēķinās ar to, ka šī procedūra var būt gana sarežģīta.
Atšķirībā no E-111 veidlapām, kuras iedzīvotāji varēja saņemt pa pastu, lai iegūtu EVAK, jāierodas Veselības obligātās apdrošināšanas valsts aģentūras nodaļās vai centrālajā birojā Rīgā. Teritoriālās nodaļas atrodas Daugavpilī, Jelgavā, Kuldīgā un Smiltenē. Lai saņemtu plašāku informāciju par EVAK, jāzvana pa bezmaksas tālruni 8001234.

Ieva Ušča

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!