• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārzemju presē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.08.2005., Nr. 124 https://www.vestnesis.lv/ta/id/114043

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Arī tad virsnieki mācījās ārzemēs

Vēl šajā numurā

09.08.2005., Nr. 124

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārzemju presē

Vācu “Frankfurter Rundschau”: Straujā cenu celšanās Latvijā ir sadusmojusi patērētājus un radījusi uztraukumu valdībā, kā arī centrālajā bankā. Inflācija, kas jūnijā sasniedza 6,6%, apdraud Latvijas mērķi pēc trim gadiem nacionālo valūtu aizstāt ar eiro. Latvijas Bankas vadītājs inflāciju vērtē kā “nepieņemami augstu“. Dārdzība kopš gada sākuma esot samazinājusies ievērojami mazāk, nekā bija gaidīts, un, ņemot vērā enerģijas cenu pieaugumu, rudenī pat gaidāms jauns inflācijas kāpums. Dārdzība Latvijā daļēji izskaidrojama ar ekonomikas un investīciju bumu, kuram valstij jāpateicas ne tikai par augsto inflāciju, bet arī par straujāko ekonomikas attīstību ES. Dārdzību Latvijā veicina arī atkarība no importētās enerģijas. Enerģija tiek aprēķināta dolāros, taču Latvijas lats eiro tika piesaistīts tad, kad ASV valūta nepārprotami bija novērtēta pārāk zemu, tāpēc dolāra renesanse ietekmē importa cenas.

Krievu “Pravda.ru” saistībā ar politiskās apvienības PCTVL vēstuli NATO ģenerālsekretāram raksta: Rietumi ir uzsvērti vienaldzīgi pret fašisma nostiprināšanos Latvijā ar oficiālās varas atbalstu. Tie gatavi riskēt ar visu tautu interesēm elementāra resursu izdevīguma dēļ, ar to domājot Krieviju, kuras pozīcijas Rietumi tiecas vājināt. Pie Krievijas robežām nostiprinās visīstākais fašistiskais režīms. Rietumiem par to nāksies dārgi maksāt, ko jau pierādot teroristu “iebarošana”, par atbildi saņemot uzbrukumus Londonā. Tāds pats scenārijs atkārtošoties arī ar Latvijas fašistiem, jo ne terorisms, ne fašisms nezina robežas.

Poļu “Wprost” raksta, ka Baltkrievija saistībā ar oficiālās varas vēršanos pret poļu minoritāti esot Krievijas prezidenta Vladimira Putina izmēģinājumu poligons: sovjetu-poļu kara pirmās fāzes iznākums ir Kremlim visai daudzsološs. Tests tika veikts ar poļiem, taču ne tikai saistībā ar viņiem. Nākamie Putina sarakstā ir lietuvieši, latvieši un igauņi. Vēl nesen tieši viņi bija Lukašenko galvenie ienaidnieki. Ja jau, kā tas daudzkārt vēsturē ir bijis, Rietumi neredz iemesla mirt par Grodņu un poļiem, tad vēl jo vairāk tie negribēs mirt par Rīgu.

ASV “The Financial Times”: Starptautiskais valūtas fonds pagājušonedēļ prognozēja situācijas uzlabošanos eiro zonas ekonomiskajā attīstībā gada otrajā pusē. Lielākā daļa prognožu kopš 2002.gada ir norādījušas uz pozitīvām attīstības tendencēm. Autors meklē cēloņus negatīvajām eiro zonas attīstības tendencēm un risinājumus paša uzrādītajām problēmām.

ASV “The International Herald Tribune”: Otrā pasaules kara beigu 60. gadadiena pierādīja, ka nav vienota sprieduma par to. Autors runā par dažādo valstu un to iedzīvotāju uzskatiem, par upuriem un ieguldījumiem. Minēts, ka ASV prezidents Džordžs Bušs “prasmīgi izkuģojis Krievijas Lielā tēvijas kara piemiņas dienas sēkļus” un Baltijas valstīm jūtīgos tematus, kurām 1945.gads nomainīja vācu tirāniju pret krievu. Ronalds Reigans PSRS nosaucis par ļaunuma impēriju, bet Putins tagad gaužas, ka tās sabrukums bija 20.gadsimta lielākā ģeopolitiskā katastrofa.

Pēc ĀM Preses analīzes nodaļas materiāliem

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!