• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Teicams turpinājums prezidenta Buša vizītei Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.08.2005., Nr. 124 https://www.vestnesis.lv/ta/id/114045

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vai sākums kodolkrīzei?

Vēl šajā numurā

09.08.2005., Nr. 124

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Teicams turpinājums prezidenta Buša vizītei Latvijā

Vakar, 8.augustā, sākās Ministru prezidenta Aigara Kalvīša darba vizīte ASV.

KALVITIS.JPG (16386 bytes)
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Vizītes programmā piedalās arī kultūras ministre Helēna Demakova un Nacionālās bibliotēkas direktors Andris Vilks, Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariāta vadītāja Ina Gudele, Veselības ministrijas valsts sekretāra vietnieks Rinalds Muciņš, premjerministra padomnieki Edmunds Krastiņš un Aigars Štokenbergs, kā arī “Lattelekom”, “IT Alise”, “Tilde”, “Microlink”, “Dati EG”, “Exigen Latvia” un vairāku citu Latvijas informātikas tehnoloģiju (IT) uzņēmumu pārstāvji.
Vakar pulksten 10 (17.00 pēc Latvijas laika) Vašingtonā Ministru prezidents tikās ar ASV Valsts kases sekretāru Džonu Snovu. Pēc tam Aigaram Kalvītim bija tikšanās ar ASV tirdzniecības sekretāru Karlosu Gutjerresu, darba sekretāri Elēnu Čao, iekšējās drošības sekretāru Maiklu Čertofu un valsts sekretāres vietnieku Robertu Zoeliku.
Šodien, 9.augustā, A.Kalvītis apmeklē Vašingtonas štata universitāti un tiksies ar Geitsa fonda vadību. Pēc tam Ministru prezidents dosies uz Sietlu, kur vadīs Latvijas informātikas tehnoloģiju uzņēmēju delegācijas vizīti kompānijā “Microsoft”: apmeklēs “Microsoft” darba efektivitātes centru un iepazīsies ar “Microsoft” “Nākotnes mājas” projektu, kā arī pārrunās Latvijas IT uzņēmumu sadarbības iespējas ar “Microsoft”. Paredzēts, ka Latvijas delegācija tiks iepazīstināta ar “Microsoft” darbību veselības aprūpes sistēmā un e-veselības projektos, kā arī informēta par “Microsoft” zinātniskās pētniecības darbību un kompānijas produktiem valsts pārvaldei un izglītībai. Ministru prezidenta vadītā valdības delegācija tiksies ar “Microsoft” vadību un uzņēmuma viceprezidentu Bredu Smitu.
Sietlā Aigaram Kalvītim ieplānota arī tikšanās ar pilsētas mēru Gregu Nikelu, kā arī aviokompānijas “Boeing” un Sietlas ostas apmeklējums. Vašingtonā un Sietlā viņš tiksies arī ar Amerikas latviešiem.
Ministru kabineta preses sekretārs Aivis Freidenfelds sarunā ar “Latvijas Vēstnesi” uzsvēra vizītes pragmatismu, strikti atdalot Vašingtonas un Sietlas apmeklējumu raksturu: Amerikas Savienoto Valstu galvaspilsētā Ministru prezidents risinās Latvijas un ASV sadarbības jautājumus valdības līmenī, bet Sietlā, piedaloties 40 Latvijas pārstāvjiem, tiks runāts par konkrētu sadarbības jomu paplašināšanas iespējām.
Ministru prezidenta vizīte ASV ilgs līdz 15.augustam. Valdības vadītāja pienākumus Aigara Kalvīša vizītes laikā pilda finanšu ministrs Oskars Spurdziņš.

Jānis Ūdris, “LV”

janis.udris@vestnesis.lv

 

STATUJA.JPG (15368 bytes)
Foto: EPA/A.F.I.
BEILIJA.JPG (14506 bytes)
Foto: Reinis Traidās, A.F.I.

Ketrina Toda Beilija, ASV vēstniece Latvijā, – “Latvijas Vēstnesim”

Tas, ka jūsu premjerministram būs iespēja tikties ar četriem ASV valdības ministriem un valsts sekretāres vietnieku, Latvijai ir ļoti nozīmīgi. Šis fakts jau pats par sevi apliecina Vašingtonas lielo cieņu pret Latviju kā sabiedroto NATO un uzticamu partneri cīņā pret terorismu. Mēs ASV vēstniecībā Rīgā esam cītīgi strādājuši, lai jūsu premjerministrs Vašingtonā saņemtu pienācīgo cieņu.
Šī vizīte ir teicams turpinājums prezidenta Buša maija vizītei Latvijā, tā padziļina attiecības starp Latviju un Savienotajām Valstīm.
Augsto tehnoloģiju pārstāvju un biznesmeņu tikšanās nav mazāk nozīmīgas par premjerministra sarunām augstā politiskā līmenī, jo Latviju un ASV tagad saista sakari daudzās jo daudzās jomās. Tādēļ mēs ar nepacietību gaidām arī delegāciju tikšanās rezultātus Rietumu krastā.

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!