• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ēku energoefektivitātes likuma projektu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.08.2005., Nr. 124 https://www.vestnesis.lv/ta/id/114033

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar jaunatnes sieviešu basketbola izlasi

Vēl šajā numurā

09.08.2005., Nr. 124

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ēku energoefektivitātes likuma projektu

Ekonomikas ministrija izstrādājusi un ceturtdien, 4.augustā, iesniegusi starpinstitūciju saskaņošanai likumprojektu “Ēku energoefektivitātes likums”.
Likumprojekts izstrādāts, lai Latvijas likumdošanā ieviestu Eiropas Savienības direktīvu, kas paredz veicināt taupīgu enerģijas lietošanu ēkās, samazināt oglekļa dioksīda izmešu daudzumu, kā arī nodrošināt iedzīvotājus ar informāciju par ēku energoefektivitāti. Likumprojekts paredz noteikt ēku energoefektivitāti, ieviešot ēku energosertifikāciju. Energoefektivitātes ieviešanai ir paredzēts trīs gadu pārejas periods.
Energosertifikācija paredzēta jaunbūvēm un rekonstruējamām ēkām, nododot ekspluatācijā, kā arī pārdodot, izīrējot vai iznomājot ēku.
Paredzams, ka, ieviešot likumu, samazināsies valsts atkarība no importējamiem energoresursiem, kā arī samazināsies apkures izmaksas. Turklāt likumprojekta ieviešana stimulēs mājsaimniecības aktīvāk veikt mājokļu siltināšanu, kā rezultātā vismaz par 25% samazināsies izdevumi par siltumenerģiju.
Likumprojekta izstrādē piedalījās arī Latvijas Būvinženieru savienība, Latvijas Pašvaldību savienība, kā arī tika pielietotas Latvijas un Dānijas starptautiskajos projektos 2003./2004.gadā sniegtās konsultācijas.
Lai informētu sabiedrību par likumprojektā ietvertajiem pasākumiem, EM Būvniecības departaments paredz rīkot informatīvus seminārus interesentiem.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!