• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Nāk Lielais Kristaps. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.08.2005., Nr. 122 https://www.vestnesis.lv/ta/id/113841

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Nederīga pase var kļūt par šķērsli balsošanai

Vēl šajā numurā

04.08.2005., Nr. 122

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Nāk Lielais Kristaps

Dalībai nacionālajā filmu festivālā “Lielais Kristaps” pieteiktas 88 filmas.

Pieteikumu pieņemšana beidzās 1.augustā. Tas bija pirmais posms filmām ceļā uz piedalīšanos festivālā, kas šogad notiks no 26.septembra līdz 2.oktobrim kinoteātrī “Rīga”, informē Latvijas Nacionālais kinematogrāfijas centrs. Filmu atbilstību festivāla formātam noteiks atlases komisija. Tā savu vērtējumu nodos žūrijai, kura izvērtēs nominētās filmas.

Kā sola “Lielā Kristapa” preses sekretāre Kristīne Matīsa, intriga, kuras filmas un profesionāļi saņems nominācijas kādā no vairāk nekā 20 kategorijām un līdz ar to pretendēs uz Lielā Kristapa balvām, saglabāsies līdz septembra sākumam, kad būs zināms atlases komisijas vērtējums. Lielā Kristapa bronzas statuetes tiks pasniegtas festivāla noslēguma ceremonijā 1.oktobrī.
Festivālam pieteiktās filmas tapušas laikā no 2003.gada nogales līdz šim brīdim. Visvairāk šajā laikā uzņemts dokumentālo filmu – festivālam saņemti 49 pieteikumi, tai skaitā gan īsmetrāžas, gan pilnmetrāžas darbi, 15 spēlfilmas, arī kopā pilnmetrāžas un īsmetrāžas formātos, 14 animācijas filmas un 11 studentu darbi (spēlfilmas).
Kopš iepriekšējā “Lielā Kristapa” 2003. gada rudenī Latvijā tapušās filmas piedalījušās vairāk nekā 200 festivālos aptuveni 50 dažādās valstīs. Viena no visvairāk izrādītajā bijusi Vara Braslas filma ģimenei “Ūdensbumba resnajam runcim” (goda diploms Čikāgas Starptautiskajā bērnu filmu festivālā un citi apbalvojumi), Vladimira Ļeščova animācijas filma “Bezmiegs” (labākā debija animācijas filmu festivālā “Krok”, Klermonas-Ferānas īsfilmu festivālā balva par labāko debiju u.c.), veiksmīgi festivālu ceļu turpina Lailas Pakalniņas dokumentālās filmas “Autobuss” un “Leiputrija”, kā arī citas latviešu režisoru veidotās filmas, kuras varēs noskatīties filmu festivālā “Lielais Kristaps”.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!