• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Miljons sasniegts jau augustā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.08.2005., Nr. 120 https://www.vestnesis.lv/ta/id/113660

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rosina skaidrāk reglamentēt informācijas pieejamību tiesās

Vēl šajā numurā

02.08.2005., Nr. 120

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Miljons sasniegts jau augustā

Vakar no starptautiskās lidostas “Rīga” ceļā devās šā gada miljonā pasažiere. Tas liecina par lidostas straujo izaugsmi.

LIDOSTA-2.JPG (17056 bytes)
Satiksmes ministrs Ainārs Šlesers septiņgadīgajai Patrīcijai Krāģei uzdāvināja ceļojuma somu
Foto: Normunds Mežiņš, A.F.I.

Apmēram pulksten 11.50 lidostas vadība, satiksmes ministrs Ainārs Šlesers un citas amatpersonas sveica septiņus gadus veco Patrīciju Krāģi, kura grasījās doties uz Kopenhāgenu ciemos pie māmiņas. Izrādījās, ka meitene ir miljonā pasažiere, kas šogad izmantojusi lidostas pakalpojumus. Patrīcija saņēma simboliskas dāvanas no lidostas vadības, kā arī no aviosabiedrības “airBaltic”, ar kuras reisu viņa vēlāk devās ceļā uz Dānijas galvaspilsētu.
A.Šlesers uzsvēra, ka šim notikumam ir liela ietekme uz valsts ekonomisko izaugsmi. Ministrs norādīja – lidosta spēj apkalpot 7400 pasažierus dienā, un tas ļauj secināt, ka tās gada kapacitāte var sasniegt pat 2,7 miljonus cilvēku. Paredzēts, ka līdz šā gada beigām lidostā būs izdevies apkalpot 1,8 miljonus pasažieru. Lidostas prezidents Dzintars Pomers pauda cerību, ka nākamgad miljono pasažieri varēs sagaidīt jau maijā. Pirmoreiz viena miljona atzīmi lidosta spēja sasniegt pērnā gada 13.decembrī.
Pēc Tūrisma un restorānu asociācijas izpilddirektores Santas Bokas domām, miljonā pasažiera apkalpošana lidostā liecina par situācijas uzlabošanos tūrisma nozarē. Proti, šis rādītājs ļauj secināt, ka viesnīcu noslogojums palielinās ne tikai vasarās, bet arī ziemā.
Šā gada septiņos mēnešos starptautiskajā lidostā “Rīga” apkalpoti 994 877 pasažieri, par 84,6 procentiem pārsniedzot 2004. gada rezultātus. Pērn lidostas pakalpojumus izmantoja 538 894 pasažieri. Veikti 19 454 lidojumi, kas ir par 29, 4 procentiem vairāk nekā attiecīgajā laika periodā pērn. Savukārt pārvadāto kravu apjoms sasniedzis 10 605 tonnas, pērnā gada septiņu mēnešu rādītājus pārspējot par 69,2 procentiem. Vislielāko vienā mēnesī apkalpoto pasažieru skaitu izdevies sasniegt jūlijā – no lidostas tuvos un tālos ceļos devušies 184 018 cilvēki, kas ir par 73,7 procentiem vairāk nekā 2004.gada jūlijā.

“LV ”informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!