• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Attīra piedrazoto upi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.07.2005., Nr. 119 https://www.vestnesis.lv/ta/id/113548

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Maizei pašai savs muzejs

Vēl šajā numurā

29.07.2005., Nr. 119

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Attīra piedrazoto upi

No 93,5 kilometrus garā Gaujas posma Gaujas nacionālā parka (GNP) teritorijā no atkritumiem atbrīvoti aptuveni 70 kilometri.

GAUJA.JPG (17615 bytes)
Lielākā daļa atkritumu, ar ko piedrazota upe, ir plastmasas un stikla pudeles, ko Gaujā vai tās krastos pametuši atpūtnieki
Foto: Boriss Koļesņikovs, A.F.I.

Gaujas tīrīšana tika sākta 12.jūlijā. Šajā laikā savākti 137 maisi ar dažādiem sadzīves atkritumiem – pārsvarā stikla un plastmasas pudelēm un dažādu materiālu pārtikas produktu iepakojumiem, informē GNP administrācijas projektu vadītāja Kristīne Melece.
Upi izmantojot par izgāztuvi, cilvēki tajā sametuši arī trīs durvis, vairākas riepas, pat automašīnas jumtu. Atrasti arī murdi, ko ūdenī pametuši maluzvejnieki.
Šodien upes tīrītāji no Siguldas dosies tālāk lejup pa Gauju līdz pat Murjāņu tiltam – GNP robežai, ko iecerēts sasniegt nākamās nedēļas sākumā.
“LV” jau ziņots, ka akcijā iesaistīti septiņi algoti strādnieki. Četri no tiem, divās laivās virzoties gar krastiem, apbraucot salas un piestājot sanesumos un sērēs, atbrīvo upi no drazām. Pārējie trīs sakopj 19 ūdenstūristu apmetnes un trīs laivotāju izkāpšanas un iekāpšanas vietas, kas šīs akcijas ietvaros tiek sakoptas pirmo reizi.
Akciju finansē Latvijas Vides aizsardzības fonds. Tā notiek jau ceturto gadu.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!