• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2005. gada 26. jūlija noteikumi Nr. 563 "Noteikumi par pabalsta apmēru transporta izdevumu kompensēšanai invalīdiem, kuriem ir apgrūtināta pārvietošanās, tā pārskatīšanas kārtību un pabalsta piešķiršanas un izmaksas kārtību". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.07.2005., Nr. 119 https://www.vestnesis.lv/ta/id/113508-noteikumi-par-pabalsta-apmeru-transporta-izdevumu-kompensesanai-invalidiem-kuriem-ir-apgrutinata-parvietosanas-ta-parskatisanas...

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.564

Noteikumi par Eiropas Savienības vienotās valūtas vienības nosaukuma atveidi latviešu valodā

Vēl šajā numurā

29.07.2005., Nr. 119

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 563

Pieņemts: 26.07.2005.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.563

Rīgā 2005.gada 26.jūlijā (prot. Nr.43 79.§)

Noteikumi par pabalsta apmēru transporta izdevumu kompensēšanai invalīdiem, kuriem ir apgrūtināta pārvietošanās, tā pārskatīšanas kārtību un pabalsta piešķiršanas un izmaksas kārtību

Izdoti saskaņā ar Valsts sociālo pabalstu likuma 15.panta pirmo daļu un 17.panta pirmo un otro daļu

 

I.Vispārīgais jautājums

1.Noteikumi nosaka pabalsta apmēru transporta izdevumu kompen­sēšanai invalīdiem, kuriem ir apgrūtināta pārvietošanās (turpmāk–pabalsts), pabalsta apmēra pārskatīšanas kārtību un pabalsta piešķiršanas un izmaksas kārtību.

II. Pabalsta apmērs un tā pārskatīšana

2.Pabalsta apmērs ir 28 lati par katru pilnu sešu mēnešu periodu.

3.Pabalsta apmēru pārskata Ministru kabinets pēc labklājības ministra ierosinājuma atbilstoši valsts budžeta iespējām, kā arī izvērtējot ekonomisko situāciju valstī un ņemot vērā Centrālās statistikas pārvaldes noteikto vidējo faktisko patēriņa cenu indeksu.

III. Pabalsta pieprasīšana, piešķiršana un izmaksa

4.Lai saņemtu pabalstu, tā pieprasītājs vai viņa pilnvarota persona iesniedz jebkurā Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras nodaļā (pēc izvēles) rakstisku pieprasījumu par pabalsta piešķiršanu un uzrāda šādus dokumentus:

4.1.personu apliecinošu dokumentu;

4.2.pilnvaru, ja pabalstu pieprasa pilnvarota persona;

4.3.invalīda apliecību;

4.4.Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisijas vai tās struktūrvienības izziņu par medicīnisko indikāciju noteikšanu speciāli pielāgota vieglā automobiļa iegādei un pabalsta saņemšanai.

5.Pabalstu piešķir ar dienu, kad personai ir izsniegta šo noteikumu 4.4.apakšpunktā minētā izziņa.

6.Ja pabalstu pieprasa bērnam invalīdam, to piešķir vienam no bērna vecākiem, aizbildnim vai audžuvecākam, ja bērns nodots audzināšanā audžu­ģimenei uz laiku, kas ir ilgāks par sešiem mēnešiem.

7.Lēmumu par pabalsta piešķiršanu pieņem Valsts sociālās apdrošinā­šanas aģentūras nodaļa atbilstoši pabalsta pieprasītāja deklarētajai dzīvesvietai.

8.Dokumentus par pabalsta piešķiršanu Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras nodaļa izskata 10 dienu laikā pēc to iesniegšanas un pieņem lēmumu par pabalsta piešķiršanu vai pamatotu atteikumu piešķirt pabalstu.

9.Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras nodaļa atsaka piešķirt pabal­stu:

9.1.ja pabalsta pieprasītājs neatbilst Valsts sociālo pabalstu likumā noteiktajām prasībām pabalsta saņemšanai;

9.2.ja pabalsta pieprasītājs nav iesniedzis vai uzrādījis visus šajos notei­kumos paredzētos dokumentus. Par dokumentu iesniegšanu un uzrādīšanu izdara atzīmi personas iesniegumā par pabalsta piešķiršanu.

10.Lēmumu par pabalsta piešķiršanu vai pamatotu atteikumu piešķirt pabalstu Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras nodaļa pabalsta pieprasītājam paziņo rakstiski un norāda lēmuma apstrīdēšanas vai pārsūdzēšanas kārtību.

11.Ja Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras nodaļas vainas dēļ personai piešķirtais pabalsts nav izmaksāts noteiktajā termiņā, attiecīgo pabalsta summu izmaksā bez termiņa ierobežojuma.

12.Pabalsta saņēmēja vainas dēļ nepamatoti saņemto pabalsta summu pabalsta saņēmējs atmaksā labprātīgi vai tā tiek ieturēta no tiem valsts sociālajiem pabalstiem, kas pabalsta saņēmējam izmaksājami nākamajos mēnešos un no kuriem atļauts izdarīt ieturējumus.

13.Ja persona nepamatoti saņemto pabalsta summu neatmaksā labprātīgi vai pabalsta izmaksa tiek pārtraukta, pirms parāds ir dzēsts, attiecīgo summu piedzen, ceļot prasību tiesā.

14.Lai saņemtu aprēķināto, bet pabalsta saņēmēja nāves dēļ nesaņemto pabalsta summu, pieprasītājs vai viņa pilnvarota persona jebkurā Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras nodaļā (pēc izvēles) iesniedz rakstisku pieprasījumu par nesaņemto pabalsta summu un uzrāda šādus dokumentus:

14.1.personu apliecinošu dokumentu;

14.2.mirušā pabalsta saņēmēja miršanas apliecību;

14.3.laulības apliecību, ja nesaņemto pabalsta summu pieprasa mirušā pabalsta saņēmēja laulātais;

14.4.radniecību apliecinošus dokumentus, ja nesaņemto pabalsta summu pieprasa mirušā pabalsta saņēmēja pirmās vai otrās pakāpes radinieks;

14.5.pilnvaru, ja nesaņemto pabalsta summu pieprasa pilnvarota persona.

IV. Noslēguma jautājums

15.Noteikumi piemērojami ar 2005.gada 1.jūliju.

Ministru prezidents A.Kalvītis

Labklājības ministra vietā – īpašu uzdevumu ministrs elektroniskās pārvaldes lietās J.Reirs

Redakcijas piebilde: noteikumi piemērojami ar 2005.gada 1.jūliju.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!