• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Un atkal laiks džezam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.07.2005., Nr. 117 https://www.vestnesis.lv/ta/id/113319

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ceturtdiena, 28.07.2005.

Laidiena Nr. 118, OP 2005/118

Vēl šajā numurā

27.07.2005., Nr. 117

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Un atkal laiks džezam

Jau astoto gadu pēc kārtas Saulkrastos pulcējas džeza mūziķi, arī pasaules slaveni izpildītāji. Koncerti, meistarklases un “jam sessions”. Šogad vienu nedēļu – no 25. līdz 31.jūlijam.

SAULKRASTI-KONCERTS.JPG (22737 bytes)
Džeza festivāla “Saulkrasti Jazz 2005” ietvaros notika meistarklases jaunajiem mūziķiem. Atklāšanas koncertā uzstājās Gunārs Rozenbergs ar grupu “Mirage Orchestra” un saksofonists no Austrijas, starptautisko džeza skolu prezidents Karlhaincs Miklins
Foto: Reinis Traidās, A.F.I.

Džeza cienītāji festivālu atceras kopš 1997.gada, kad tas bija pazīstams ar nosaukumu “Baltijas Bundzinieku saiets”. Kā pirms astoņiem gadiem, tā arī šogad festivāla galvenais uzdevums ir Latvijas un tuvāko kaimiņvalstu džeza mūzikas interesentu apmācība meistarklasēs, lai bērni no divpadsmit gadu vecuma un jaunieši varētu apgūt džeza mūzikai nepieciešamās prasmes un sajust vēlēšanos savu mūzikas instrumentu nevis ielikt kastē, aizmirst un atstāt, lai tas apput, bet mācīties ar to strādāt.
Festivāla laikā jaunie mūziķi katru dienu radošās nometnes meistarklasēs varēs papildināt savas prasmes un zināšanas pazīstamu džeza mākslinieku vadībā. Šogad meistarklasēs piedāvās apgūt arī iepriekšējos gados vēl nebijušas nodarbības mūzikas programmēšanā.
Jaunajiem interesentiem būs iespēja papildināt savas zināšanas un prasmes muzicēšanā sešās meistarklasēs: ģitāras, basģitāras, sitamo instrumentu, pūšamo instrumentu, taustiņinstrumentu un vokālajā klasē. Starp klašu vadītājiem būs arī visā pasaulē pazīstami festivāla dalībnieki Datevika Hovanesjana, Igors Briļs, Deivids Bekers, Bernds Haiclers un citi.
Nedēļas laikā meistarklasēs paveikto ikviens varēs novērtēt sestdienas bērnu koncertā 30.jūlijā.
Festivāla viesu vidū šogad ir daudzi slaveni džeza mūziķi – padomju džeza leģenda Datevika Hovanesjana, krievu džeza pianists Igors Briļs, viens no visu laiku ietekmīgākajiem džeza bundziniekiem Deivs Vekls un citi. Ik vakaru klausītājus koncertos iepriecinās kā iemīļoti pašmāju džeza mūzikas izpildītāji un dziedātāji, tā arī viesi no ASV, Kanādas, Vācijas, Horvātijas, Austrijas, Krievijas un Baltkrievijas.
Galvenais festivāla notikums būs 28.jūlijā paredzētā amerikāņu bundzinieka Deiva Vekla un viņa pavadošās grupas “Dave Weckl Band” uzstāšanās. “Saulkrasti Jazz 2005” būs viena no pieturvietām viņa koncertu tūres laikā.
Savukārt gandrīz katru dienu vakara koncertos klausītāji varēs dzirdēt viesu sniegumu, kā arī nometnes dalībnieku un pasniedzēju pēkšņās improvizācijas, kas radīsies “jam sessions” laikā.
Festivāla noslēguma koncerts notiks sestdien, 30.jūlijā, Saulkrastu estrādē. Tad uzstāsies vācu bundzinieks Volgangs Hafners. Viņš Saulkrastos viesojās jau 2003.gadā un šogad muzicēs kopā ar “Wolfgang Haffner’s Zooming Band”. Vēl noslēguma koncertā uzstāsies Jelgavas bigbends kopā ar visiem festivāla meistarklašu vadītājiem.

Kate Rūķēna

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!