• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvija sagaida augsto viešņu no Apvienotās Karalistes. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.10.2000., Nr. 344 https://www.vestnesis.lv/ta/id/11326

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par atzinību Latvijas sportistiem un viņu treneriem

Vēl šajā numurā

03.10.2000., Nr. 344

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvija sagaida augsto viešņu no Apvienotās Karalistes

BETTY-4.JPG (15504 BYTES) Šodien mūsu valstī oficiālā vizītē ierodas Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes parlamenta apakšpalātas spīkere Betija Būtroida

Augstās viešņas vizītes programma sāksies rīt, 4. oktobrī, kad B.Būtroida tiksies ar Ministru prezidentu Andri Bērziņu. Pēc tam viešņa apmeklēs Rīgas Centrāltirgu un Lielbritānijas padomi. Dienas vidū Apvienotās Karalistes parlamenta apakšpalātas spīkere tiksies ar Saeimas priekšsēdētāju Jāni Straumi un apskatīs Vecrīgu, apmeklējot arī Doma baznīcu. Rīt pēcpusdienā B.Būtroida tiksies ar Latvijas Valsts prezidenti Vairu Vīķi–Freibergu.

Ceturtdien augstā viešņa Saeimas sēdē uzrunās Latvijas parlamenta deputātus. Pēc tam Saeimas namā paredzēta B.Būtroidas un Saeimas priekšsēdētāja J.Straumes preses konference. Vēl parīt augstā viešņa apmeklēs Latvijas Medicīnas akadēmijas bērnu slimnīcu.

Betija Būtroida ( Betty Boothroyd ) dzimusi Djūsberijā, Jorkšīrā. Mācījusies Djūsberijas Tirdzniecības un mākslas koledžā. Strādājusi leiboristu partijas mītnē par sekretāri un par privāto palīdzi vairākiem vadošiem politiķiem. 1959. gadā devusies uz ASV, lai iegūtu plašāku pieredzi, un iesaistījusies Džona Kenedija priekšvēlēšanu kampaņā, kā arī strādājusi ASV Kongresā. Atgriežoties Lielbritānijā, sākusi aktīvu politisko darbību, un 1973. gadā ievēlēta par deputāti. 1987. gadā ievēlēta par parlamenta apakšpalātas spīkera vietnieci, bet 1992. gadā un atkārtoti 1997. gadā — par parlamenta apakšpalātas spīkeri. Pirmā sieviete šajā augstajā amatā Apvienotās Karalistes parlamentā. Ir Sadraudzības parlamentārās asamblejas Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes atzara prezidente, kā arī Starptautiskās savienības Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes atzara goda prezidente. Saņēmusi vairākus Kembridžas un Oksfordas goda grādus, kā arī goda apbalvojumus. Ir arī vairāku organizāciju patronese.

"LV" un Apvienotās Karalistes vēstniecības informācija

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!