• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par atzinību Latvijas sportistiem un viņu treneriem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.10.2000., Nr. 344 https://www.vestnesis.lv/ta/id/11319

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropas Drošības un sadarbības organizāciju (EDSO)

Vēl šajā numurā

03.10.2000., Nr. 344

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par atzinību Latvijas sportistiem un viņu treneriem

Finansu ministrija ir iekļāvusi šodien, 2.oktobrī, valdībā izskatāmajos 2000. gada budžeta grozījumos papildu 476 tūkstošus latu naudas prēmijām sportistiem, lai varētu nodrošināt balvas visiem Latvijas labākajiem sportistiem — gan Olimpisko spēļu medaļu ieguvējiem, gan arī pasaules čempionāta uzvarētājiem, tā pirmdien, 2. oktobrī, paziņoja finansu ministrs Gundars Bērziņš.

Finansu ministrs, Nacionālās sporta padomes priekšsēdētājs G. Bērziņš uzsvēra, ka naudas balvas saņems olimpieši, kas iekļuva sešu labāko starpā, taču pateicību par lielisku startu un Latvijas vārda nešanu pasaulē ir pelnījuši visi Latvijas sportisti, kas godprātīgi startēja Sidnejas olimpiādē, kā arī viņu treneri. Ministrs sveic arī lieliskos Latvijas motosporta pārstāvjus Kristeru Serģi un Arti Rasmani, kas ne pirmo reizi kļuvuši par pasaules čempioniem.

Kā zināms, Sidnejas olimpiādē pirmo zelta medaļu neatkarīgās Latvijas vēsturē izcīnīja vingrotājs Igors Vihrovs, sudraba medaļu nopelnīja soļotājs Aigars Fadejevs, bronzas medaļu — džudists Vsevolods Zeļonijs, bet svarcēlājs Viktors Ščerbatihs ieguva 6. vietu. Savukārt K. Serģis un A. Rasmanis ir kļuvuši par pasaules čempioniem braukšanā ar motocikliem ar blakusvāģiem.

Pašlaik Izglītības un zinātnes ministrijas budžetā sportistu naudas prēmijām ir 161 tūkstotis latu (pavisam 2000. gadā šim mērķim bija paredzēti 300 tūkstoši latu), bet olimpiešu, viņu treneru un attiecīgo sporta federāciju prēmēšanai nepieciešami 462 tūkstoši latu, pārējo sportistu prēmēšanai — 115 tūkstoši latu. Finansu ministrija 2000. gada budžeta grozījumos paredzēs sportistu prēmēšanai vēl papildu 476 tūkstošus latu.

Pēc Finansu ministrijas aprēķiniem, kas ir saskaņoti ar Sporta pārvaldi, tiks piešķirtas šādas prēmijas (kopā ar nodokļiem):

*  Igoram Vihrovam — 132 333 latus, viņa trenerim — 65 669 latus, Vingrošanas federācijai — 25 000 latu;

*  Aigaram Fadejevam — 65 669 latus, viņa trenerim — 32 333 latus, Vieglatlētikas federācijai — 25 000 latu;

* Vsevolodam Zeļonijam — 39 000 latu, viņa trenerim — 19 000 latu, Džudo federācijai — 25 000 latu;

* Viktoram Ščerbatiham — 5667 latus, viņa trenerim — 2500 latu, Svarcelšanas federācijai — 25 000 latu;

* Kristeram Serģim un Artim Rasmanim — katram 3000 latu.

Lēmumu par naudas prēmiju piešķiršanu pieņem Nacionālā sporta padome, ko vada finansu ministrs. Nacionālā sporta padome tiks sasaukta svisdrīzākajā laikā, uzsvēra G.Bērziņš. Savukārt izmaksāt naudas balvas varēs tikai pēc budžeta grozījumu pieņemšanas Saeimā. Finansu ministrs cer, ka valdība un Saeima ātri un konstruktīvi strādās pie budžeta grozījumiem, lai tie tiktu pieņemti jau oktobrī, jo tad sportisti prēmijas saņemtu oktobra beigās vai novembra sākumā.

Finansu ministrijas preses dienests

 

 

 

 

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!