• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Seima vairākums atkāpās". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.09.2000., Nr. 341/343 https://www.vestnesis.lv/ta/id/11272

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Seims demonstrējis likumu pieņemšanas trikus"

Vēl šajā numurā

29.09.2000., Nr. 341/343

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Seima vairākums atkāpās"

"Lietuvos rytas"

— 2000.09.13.

Par Seima likumu, kas atzina 1941.gada 23.jūnija pagaidu valdības neatkarības deklarāciju, aktīvi interesējās citu valstu oficiālās institūcijas.

Pieņemtā un vēlāk atsauktā likuma rezultātā Lietuva no okupētas valsts faktiski kļūtu par Vācijas sabiedroto Otrajā pasaules karā.

Lietuvas ārlietu ministrs Aļģirds Saudargs, atbildot uz žurnālistu jautājumu, kāpēc viņš, būdams atbildīgs par valsts integrāciju NATO un Eiropas Savienībā, balsojis par likumu, kas atzītu Hitlera kārtības ieviešanu Eiropā, norādīja, ka viņš esot balsojis kā Seima deputāts, bet kā ārlietu ministrs šo tematu nekomentēs.

Vītauta Dižā universitātes vēstures profesors Egidijs Aleksandravičs uzskata, ka notiekošais liecina par politiskā brieduma trūkumu, bet Seima vairākuma loģikai neesot nekā kopīga ar reālo loģiku. Viņš norāda, ka Seimā pieņemtais likums esot balansēšana starp pilnīgu idiotismu un apzinātu kaitniecību.

Rita Grumadaite

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!