• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Latvija vēlas lielāku sadarbību". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.09.2000., Nr. 341/343 https://www.vestnesis.lv/ta/id/11271

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Mūslaiku fenomeni"

Vēl šajā numurā

29.09.2000., Nr. 341/343

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Latvija vēlas lielāku sadarbību"

"Bergens Tidende"

— 2000.09.22.

Tā grib padarīt Rīgu par finansu centru un starpposmu starp ES un Krieviju.

Karalis Haralds un karaliene Sonja uzņēma mūsu pirmo oficiālo prezidentes vizīti no Latvijas. Savas lekcijas laikā Norvēģijas Tirdzniecības augstskolā prezidente Vaira Vīķe–Freiberga izteica lielas ambīcijas savas valsts vārdā. Viņa ir arī ļoti ieinteresēta stiprināt sadarbību ar Norvēģiju.

Viņa vēlas stiprināt sadarbību informācijas tehnoloģijās un finansēs, kā arī stiprināt darbību gāzes cauruļvadu jomā. Viņa uzskata, ka Rīgai ir potences kļūt par finansu centru un starpposmu starp Rietumiem un Austrumiem. Viņa cer, ka sarunas par dalību ES tiks pabeigtas 2003. gada laikā un ka Latvija kļūs par NATO dalībnieci jau nākamajā uzņemšanas kārtā.

Prezidente ir ļoti atvērta priekšlikumiem, kā labāk attīstīt valsti. Ir izveidota atsevišķa ārzemju ieguldījumu komiteja, kas dod iespēju atvērtām un godīgām debatēm par izaicinājumiem biznesa dzīvē. Ir jau ieplānoti vairāki pasākumi. Visaugstāk prioritēta tiek muitas sistēmas uzlabošana un iebraukšanas atļauju vienkāršošana.

Kā piemērus labai ekonomiskai sadarbībai Vaira Vīķe–Freiberga minēja Statoil , Rimi , Narvesen un Cubus nostiprināšanos Latvijā.

Viņu atbalstīja arī Steins Ēriks Hāgens, kas savu pirmo Rimi veikalu Rīgā nodibināja 1995.gadā. Viņš ir pozitīvi pārsteigts par to, cik veiksmīga ir bijusi šī sadarbība. Viena no sākuma rūpēm esot bijusi, vai izdosies atrast kvalificētu darbaspēku. Tā vairs neesot problēma, un tagad Latvijas Rimi strādājot tikai divi norvēģu darbinieki.

Pēc lekcijas A. Vilhelmsena fonds izsniedza divas studiju stipendijas. 100000 norvēģu kronu izsniedza Rutai Žilevičutei, kas mācās Starptautiskā biznesa maģistratūrā, un Aleksandram Jakubanecam no Latvijas, kas studē doktorantūrā.

Pernille Mengshoela

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!