• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Konkurences padomes 2005. gada 29. jūnija lēmums Nr. 23 "Par lietas neierosināšanu Par SIA "Telenet" 01.06.2005. iesniegumu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.07.2005., Nr. 105 https://www.vestnesis.lv/ta/id/112044-par-lietas-neierosinasanu-par-sia-telenet-01-06-2005-iesniegumu

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārlietu ministrijas informācija Nr.03/198-4969

Par Ministru kabineta pārstāves starptautiskajās cilvēktiesību institūcijās darba pārskatu

Vēl šajā numurā

07.07.2005., Nr. 105

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Konkurences padome

Veids: lēmums

Numurs: 23

Pieņemts: 29.06.2005.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Konkurences padomes lēmums Nr.23

2005.gada 29.jūnijā (prot.Nr.34, 5.§)

Par lietas neierosināšanu

Par SIA “Telenet” 01.06.2005. iesniegumu

Konkurences padome 03.06.2005. saņēma SIA “Telenet” 01.06.2005. iesniegumu Nr.133-05 (turpmāk — Iesniegums) ar pielikumu.

Iesniegumā norādīts, ka SIA “Telenet” (Publiskā fiksētā telekomonikāciju tīkla operatora individuālā licence Nr.T10155/1) sniedz pakalpojumus firmām — nomniekiem, kas iznomā telpas ēkā pēc adreses Rīgā, Rūpniecības ielā 52. Iesniedzējs norāda, ka šā gada maijā ēkas Rīgā, Rūpniecības ielā 52, īpašnieks SIA “Corvus Co” ir nosūtījis saviem nomniekiem, kuri saņem SIA “Telenet” pakalpojumus, paziņojumu par to, ka no 13.06.2005. SIA “Corvus Co” būs vienīgais pieļaujamais provaideris ēkā Rūpniecības ielā 52, izņemot SIA “Lattelekom”. Iesniegumam pievienoti SIA “Corvus Co” 13.05.2005. paziņojumu atveidojumi faksimilā, kuros SIA ”Corvus Co” informē, ka no 13.05.2005. būs vienīgais pieļaujamais provaideris Rūpniecības ielā 52 (izņemot “Lattelekom”). Vienlaikus Iesniedzējs norāda, ka 01.06.2005. SIA “Avols Corgo” mutiski paziņoja SIA “Telenet” par to, ka SIA “Avols Cargo” ir spiesta atslēgties no SIA “Telenet” interneta pakalpojumiem, jo SIA “Covus Co” uzstāj uz to, ka interneta pakalpojumus var sniegt tikai SIA ”Corvus Co”.

Iesniedzējs norāda, ka SIA “Corvus Co” pārkāpj Konkurences likumu un lūdz tikt skaidrībā ar radušos situāciju.

Konkurences padome, ņemot vērā Iesniegumā norādīto un lietas materiālus,

 konstatēja:

2005.gada 9.jūnijā Konkurences padomes Birojs nosūtīja SIA “Telenet” vēstuli Nr.735 (turpmāk — Vēstule), kurā, ievērojot Konkurences likuma 22.panta 1.punktu, 23.panta otro un trešo daļu, norādīja uz Iesniegumā esošajiem trūkumiem. Vēstulē izskaidrots, ka SIA “Telenet” Iesniegumā nav norādījusi, kādas Konkurences likuma normas, pēc SIA “Telenet” ieskata, iespējams, ir pārkāptas ar Iesniegumā norādītajām SIA “Corvus Co” darbībām; pierādījumus (informāciju), kuri liecina par Konkurences likuma iespējamo pārkāpumu un uz kuriem pamatots Iesniegums (kas apstiprina, ka Iesniedzējs sniedz interneta pakalpojumus ēkā Rīgā, Rūpniecības ielā 52, t.sk. personām, kurām nosūtīts Iesniegumā norādītais SIA “Corvus Co” paziņojums); informāciju par pasākumiem, kas veikti pārkāpuma izbeigšanai pirms tam, kad Konkurences padome saņēmusi Iesniegumu, kā arī par faktiem, kas liecina par SIA “Telenet” pamatotu ieinteresētību Konkurences likuma pārkāpumu novēršanā (t.sk., vai Iesniedzējs sniedz interneta pakalpojumus vienīgi Iesniegumā norādītajā ēkā vai arī citā teritorijā un klientiem). Pamatojoties uz Konkurences likuma 23.panta otro daļu un trešo daļu, SIA “Telenet” uzaicināt septiņu dienu laikā no minētās Vēstules saņemšanas novērst Iesniegumā esošos trūkumus un sniegt informāciju, kas nepieciešama lēmuma pieņemšanai par Konkurences likuma iespējamā pārkāpuma izpētes lietas ierosināšanu.

Saskaņā ar Konkurences likuma 23.panta pirmo daļu Konkurences likuma iespējamā pārkāpuma izpētes lietu ierosina, ja likuma pārkāpuma novēršanā pamatoti ieinteresēta persona iesniedz rakstveida iesniegumu, kas satur šī panta otrajā daļā norādīto informāciju. Konkurences likuma 23.panta otrajā daļā ir noteikts, kādai dokumentāri pamatotai informācijai ir jābūt norādītajā iesniegumā, t.sk. informācijai par iespējamā pārkāpumā iesaistītajām personām; informācijai par Konkurences likuma normām, kuras, iespējams, ir pārkāptas; informācijai par pierādījumiem, kuri liecina par iespējamo pārkāpumu un uz kuriem pamatots iesniegums; faktiem, kas liecina par personas pamatotu ieinteresētību likuma pārkāpuma novēršanā; informācijai par pasākumiem, kas veikti pārkāpuma izbeigšanai pirms tam, kad Konkurences padome saņēmusi iesniegumu. Konkurences likuma 23.panta otrajā daļā noteiktās informācijas sniegšana ir tiesisks pamats, lai Konkurences padome ierosinātu Konkurences likuma iespējamā pārkāpuma izpētes lietu un uzsāktu administratīvo lietvedību uz iesnieguma pamata. Konkurences likuma 23.panta ceturtās daļas 1.punktā noteikts, ka Konkurences padome var neierosināt lietu, ja iesniegumā nav ietverta šā panta otrajā daļā paredzētā informācija.

Iesniegumā nav ietverta Konkurences likuma 23.panta otrajā daļā paredzētā informācija un SIA “Telenet” nav iesniedzis pieprasīto informāciju un novērsis Iesniegumā esošos trūkumus ne Vēstulē norādītajā termiņā, ne arī ar lēmuma pieņemšanas brīdi.

Līdz ar to, ņemot vērā minētos apstākļus, Konkurences padome atzīst par pamatotu pieņemt lēmumu par lietas neierosināšanu.

Saskaņā ar Konkurences likuma 23.panta piekto daļu Konkurences padome ir tiesīga atjaunot iesnieguma izskatīšanu pēc trūkumu novēršanas iesniegumā vai papildu informācijas saņemšanas.

Pamatojoties uz Konkurences likuma 8.panta pirmās daļas 1.punktu, Konkurences likuma 23.panta pirmo, otro, trešo daļu un ceturtās daļas 1.punktu, Konkurences padome

 nolēma:

neierosināt Konkurences likuma iespējamā pārkāpuma izpētes lietu uz SIA “Telenet” 01.06.2005. iesnieguma Nr.133-05 pamata.

Saskaņā ar Konkurences likuma 8.panta otro daļu lēmumu var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā viena mēneša laikā no lēmuma spēkā pieņemšanas dienas.

Konkurences padomes
priekšsēdētājs P.Vilks

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!