• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiesu izpildītāji rod kopsaucēju ar ministri. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.07.2005., Nr. 105 https://www.vestnesis.lv/ta/id/112030

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Gāzes tirgus liberalizācijas atlikšana pagaidām bez soda

Vēl šajā numurā

07.07.2005., Nr. 105

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiesu izpildītāji rod kopsaucēju ar ministri

Pēc Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padomes (LZTIP) iniciatīvas padomes priekšsēdētāja Inga Čepjolkina un Rīgas apgabaltiesas tiesu izpildītājs Jānis Stepanovs tikās ar tieslietu ministri Solvitu Āboltiņu, lai risinātu sarežģīto situāciju ar uzturlīdzekļu piedziņas lietām, un atrada zināmu kopsaucēju – vairāku jaunu darba grupu izveidi.

Kā “LV” pavēstīja LZTIP sabiedrisko attiecību konsultants Oskars Balodis, tiesu izpildītāji izklāstīja ministrei šādus priekšlikumus: pirmkārt, sakārtot spriedumu izpildes procesu uzturlīdzekļu piedziņas lietās, otrkārt, pārskatīt Uzturlīdzekļu garantiju fonda (UGF) kompetenci un funkcijas, treškārt – veikt grozījumus likumdošanā, kas ļautu palielināt tiesu izpildītāju darba finansēšanu valsts uzticētajās lietās.
“Mēs ar ministri konceptuāli vienojāmies par neatliekamiem darbiem un par to, ka turpmāk LZTIP spertie soļi tiks saskaņoti ar Tieslietu ministriju (TM). Ministre izrādīja interesi sakārtot šo sfēru,” paziņoja O.Balodis.
Savukārt TM preses sekretārs Sandris Sabajevs, “LV” pauda viedokli, ka “tiesu izpildītāji nebija gatavi runāt par savas disciplināratbildības palielināšanu, bet pievērsās tikai iepriekš aktualizētajam naudas jautājumam”.
Lai pilnībā īstenotu bērnu tiesību un interešu aizsardzību un racionālāk izmantotu valsts resursus, TM apņēmusies vērsties Bērnu un ģimenes lietu ministrijā (BĢLM) ar ierosinājumu izveidot darba grupu uzturlīdzekļu piedziņas lietu izpildes procesa un ar to saistīto jautājumu risināšanai. Mērķis ir novērst funkciju dublēšanos starp UGF un tiesu izpildītājiem. Tāpat puses panāca saprašanos, ka viena darba grupa ar visu ieinteresēto institūciju – BĢLM, Iekšlietu ministrijas, Finanšu ministrijas un LZTI padomes – pārstāvjiem varētu dziļāk analizēt problēmas sprieduma izpildes procesu lietās, kurās piedzinējs ir atbrīvots no sprieduma izpildes izdevumu samaksas. Tiks izdiskutēts pašreizējais finansēšanas modelis, precizēti reālie izdevumi un izteiktas pamatotas prognozes, cik izmaksātu finansēšanas sistēmas maiņa, – to atzina abas puses.
“Ministre nepiekrīt, ka tiesu izpildītāji valsts labā pūlētos par velti. Turpretī tiesu izpildītājiem nepatīkot birokrātiskās procedūras, lai tiktu pie valsts piešķirtās naudas. Tā ir normāla prakse, ja saprātīgi izlietojam katru santīmu un latu no nodokļu maksātāju naudas,” paskaidro S.Sabajevs. LZTI padome ir uzaicinājusi Solvitu Āboltiņu un Aināru Baštiku ierasties savā ārkārtas kopsapulcē, taču tieslietu ministre vēl neesot izlēmusi par piedalīšanos.

Arvīds Deģis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!