• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Jaunzēlandes vēstnieka atvadu vizītēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.07.2005., Nr. 104 https://www.vestnesis.lv/ta/id/111968

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ungārijas vēstnieka atvadu vizītēm

Vēl šajā numurā

06.07.2005., Nr. 104

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Jaunzēlandes vēstnieka atvadu vizītēm

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga 5.jūlijā Rīgas pilī tikās ar Jaunzēlandes vēstnieku Latvijā Deividu Peitonu (David Payton), lai atvadītos no vēstnieka viņa mandāta beigās. Abas puses atzina, ka Latvijai un Jaunzēlandei ir laba sadarbība starptautisko organizāciju ietvaros.
Pārrunājot Latvijas, citu valstu un Eiropas Savienības attiecības ar Krieviju, vēstnieks atzīmēja, ka Latvijas prezidentes lēmums piedalīties 9.maija svinībās Maskavā bijis drosmīgs un grūts.
Abas puses apspriedās par Eiropas Savienības aktualitātēm: sarežģījumiem ar finanšu perspektīvas pieņemšanu turpmākajiem gadiem, lielo, vidējo un mazo valstu interešu sabalansēšanu, atzīmējot, ka gaidāmajai Lielbritānijas prezidentūrai ES būs daudz sarežģītu risināmo jautājumu u.c.
Augstu novērtējot prezidentes ieguldījumu, apmeklējot dažādas valstis, lai panāktu Latvijas atgriešanos pasaules kartē, vēstnieks nodeva prezidentei ielūgumu apmeklēt Jaunzēlandi, kurā mīt arī latviešu kopiena.
Sarunas laikā vēstnieks informēja par Jaunzēlandes nostāju vairākos ar plānotajām ANO reformām saistītos jautājumos.

Valsts prezidenta preses dienests

Saeimas priekšsēdētājas biedre Vineta Muižniece otrdien tikās arī ar Jaunzēlandes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Deividu Brūsu Peitonu, kurš bija ieradies atvadu vizītē.
Saeimas priekšsēdētājas biedre V.Muižniece pateicās vēstniekam par ieguldīto darbu Latvijas un Jaunzēlandes divpusējo attiecību stiprināšanā.
Atskatoties uz pavadīto laiku Latvijā, Jaunzēlandes vēstnieks D.B.Peitons novērtēja to kā ļoti nozīmīgu, jo bija iespēja redzēt straujo Latvijas attīstību un progresu ceļā uz integrāciju Eiropas Savienībā un NATO. Attiecības starp abām valstīm ir labas, tomēr nākotnē tās varētu būt aktīvākas, būtu jāmeklē jauni sadarbības veidi, sacīja vēstnieks.
Tikšanās laikā puses vairākkārt uzsvēra kontaktu intensificēšanas nozīmi veiksmīgas sadarbības veidošanā. D.B.Peitons atgādināja par Jaunzēlandes parlamenta Pārstāvju palātas priekšsēdētāja Dž.Hanta ielūgumu Latvijas parlamenta delegācijai apmeklēt Jaunzēlandes parlamentu, jo “apmaiņas vizītes ir demokrātisku valstu sadarbības veicināšanas veids”. Viņš arī pastāstīja, ka tiek veidota Jaunzēlandes un Baltijas valstu parlamentārās sadarbības grupa.
Vēstnieks pauda prieku, ka pēc bezvīzu režīma ieviešanas starp abām valstīm ir palielinājies to cilvēku skaits, kuri dodas no Latvijas uz Jaunzēlandi ceļot un mācīties angļu valodu.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!