• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ganas vēstnieka iepazīšanās vizīti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.07.2005., Nr. 104 https://www.vestnesis.lv/ta/id/111966

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Jaunzēlandes vēstnieka atvadu vizītēm

Vēl šajā numurā

06.07.2005., Nr. 104

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ganas vēstnieka iepazīšanās vizīti

Otrdien, 5.jūlijā, Saeimas priekšsēdētājas biedre Vineta Muižniece tikās ar Ganas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Roulandu Isifu Alhasanu, kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē Latvijā.
Sarunas sākumā Saeimas priekšsēdētājas biedre V.Muižniece apsveica Ganas Republikas ārkārtējā un pilnvarotā vēstnieka R.I.Alhasana ierašanos Latvijā un izteica cerību, ka viņa darbs, iepazīstot tuvāk mūsu valsti un tradīcijas, būs interesants un saistošs.
Tikšanās ietvaros pārrunātas abu valstu divpusējās attiecības. Saeimas priekšsēdētājas biedre uzsvēra, ka starp Latviju un Ganu izveidojušās labas un lietišķas attiecības. Viņa arī atzina, ka vēstniekam ir lielas iespējas abu valstu sadarbību intensificēt un padarīt aktīvāku. Abas puses bija vienisprātis, ka tā paplašināma tirdzniecības, kultūras un tūrisma jomās.
V.Muižniece pastāstīja par Latvijas parlamenta struktūru un darbību. Pārrunāti arī Latvijas Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas centieni un ieguldījums Latvijas vēstures skaidrošanā pasaulē, kā arī parlamentā pieņemtā deklarācija par Latvijā īstenotā PSRS totalitārā komunistiskā okupācijas režīma politikas nosodījumu. R.I.Alhasans novērtēja, ka gan Latvijai, gan Ganai ir ārkārtīgi sarežģīta vēsture. “Jūs pārcietāt okupāciju un atguvāt brīvību, bet mēs atbrīvojāmies no koloniālā jūga,” uzsvēra Ganas vēstnieks. Viņš arī atzinīgi novērtēja mūsu valsts veikumu virzībā uz integrāciju ES un NATO.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!