• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aicina izraudzīt citu vietu atkritumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.07.2005., Nr. 104 https://www.vestnesis.lv/ta/id/111911

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Dzīvojam plašāk un brīvāk

Vēl šajā numurā

06.07.2005., Nr. 104

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aicina izraudzīt citu vietu atkritumiem

Latvijas vides ministrs Raimonds Vējonis vakar nosūtīja vēstuli Lietuvas Vides ministrijai, aicinot kaimiņvalsti izraudzīties citu vietu radioaktīvo atkritumu glabāšanai.

01.PNG (84863 bytes)
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV

Jauno glabātavu Lietuvā plānots būvēt tuvu Latvijas robežai. Vēstulē teikts, ka Vides ministrija iebilst pret iecerētā projekta – īsdzīvojošu zemas un vidējas radioaktivitātes atkritumu pievirsmas glabātavas – būvniecību izvēlētajās alternatīvajās vietās Galilaukē un Apvardos, informē Vides ministrijas Komunikācijas daļas vadītāja Ilze Brakmane.
Lietuvai nosūtītajā vēstulē R.Vējonis norādījis, ka potenciāli bīstamais objekts atrodas tuvu Latvijas robežai, tāpēc būtu atkārtoti jāizvērtē citu teritoriju piemērotība glabātavas būvniecībai.
Ministrs aicina Lietuvu veikt papildizpēti, lai precīzi izvērtētu un prognozētu projekta iespējamo ietekmi uz vidi. Turklāt R.Vējonis aicina Lietuvu iesaistīt Latvijas speciālistus papildizpētes darbu programmas sagatavošanā un iegūto rezultātu izvērtēšanā.
Vides ministrija pauž viedokli, ka ir jāizstrādā plaša un visaptveroša vides monitoringa programma, kas jāsaskaņo arī ar Latviju. Programmas darbība jāuzsāk pirms būvniecības darbu pabeigšanas, un Latvijas sabiedrībai un speciālistiem jānodrošina brīva pieeja monitoringa rezultātiem.
Lietuvas atbildīgā ministrija tiek lūgta sniegt informāciju par turpmāko projekta attīstības gaitu, pieņemtajiem lēmumiem un izmaiņām, kā arī ņemt vērā Latvijas lūgumu iesaistīt Latvijas speciālistus izpētes rezultātu izvērtēšanā, kā arī vides un radiācijas monitoringa programmas izstrādē.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!