• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
G-8 līderi spriedīs par cīņu ar klimata izmaiņām un nabadzību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.07.2005., Nr. 104 https://www.vestnesis.lv/ta/id/111901

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Struktūrfondi ar savu kārtību, savu likumu

Vēl šajā numurā

06.07.2005., Nr. 104

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

G-8 līderi spriedīs par cīņu ar klimata izmaiņām un nabadzību

G-8.PNG (131612 bytes)
Gaidot līderu tikšanos, Edinburgā notikušas vairākas demonstrācijas, kurās arestēti 60 cilvēki
Foto: EPA/A.F.I.

Šodien Glenīglzas kūrortā Skotijā sākās pasaules astoņu industriāli attīstītāko valstu līderu tikšanās (G-8), kuras laikā valstis varētu panākt vienošanos par nepieciešamību risināt pasaules klimata izmaiņu problēmu, ziņo “EUobserver”. Šī vienošanās panākšana būtu nozīmīgs pagrieziens ASV attieksmē pret klimata izmaiņām, jo līdz šim ASV nav parakstījusi Kioto protokolu un oficiāli neveic piesārņojošo vielu izmešu samazināšanu.
Lielbritānijas amatpersonas gan apgalvo: maz ticams, ka ASV prezidents varētu piekrist veikt konkrētas darbības izmešu samazināšanai. Drīzāk viņš piekritīs parakstīt plašu un nekonkrētu paziņojumu, ka “klimata izmaiņas pastāv un ir nepieciešams atrast veidus, kā risināt šo problēmu, izmantojot jaunās tehnoloģijas”, ziņo Lielbritānijas portāls “Times Online”.
G-8 sammits sākas šodien ar dalībnieku vakariņām. Rīt tas turpināsies ar klimata izmaiņu un Tuvo Austrumu valstīs aktuālo jautājumu apspriešanu, tajā skaitā par situāciju Irākā, Irānas kodolprogrammām, politiskām slepkavībām Libānā un Sīrijas lomu drošības uzturēšanā reģionā. Tiks spriests arī par ekonomikas jautājumiem un naftas cenu izraisītajām problēmām veselības aprūpē un globālajā ekonomikā.
Piektdien, 8.jūlijā, tikšanās turpināsies, spriežot galvenokārt par Āfrikā aktuāliem jautājumiem. Jau pirms tikšanās Lielbritānija ir izlēmusi norakstīt 55 miljonu dolāru parādus nabadzīgajām valstīm ar lieliem parādiem, kuras galvenokārt atrodas Āfrikā, informē “Times Online”. T.Blērs izmantos tikšanos, lai kopā ar citām valstīm izlemtu, kā turpmāk palīdzēt nabadzīgajām valstīm.
Gaidot augsto amatpersonu tikšanos, Edinburgā notikušas vairākas demonstrācijas, kurās prasīta efektīvāka nabadzības samazināšana jaunattīstības valstīs, īpaši Āfrikā. Demonstrācijās piedalījās vismaz 200 tūkstoši cilvēku. Tās sākās miermīlīgi, bet nekārtības radās, kad protestētājiem pievienojās kādas Vācijas un Skandināvijas anarhistu organizācijas dalībnieki. Vardarbīgo protestu laikā policisti apmētāti ar bruģakmeņiem, ķieģeļiem un parku soliņiem, ziņo LETA. To laikā arestēti vairāk nekā 60 cilvēku, bet ievainoti 20 demonstranti un policisti.

Ieva Ušča

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!