• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Sveicot Latvijas muitas dienestu 85. jubilejā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.07.2005., Nr. 103 https://www.vestnesis.lv/ta/id/111811

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Sveicot XI Valsts prezidenta balvas izcīņas dalībniekus

Vēl šajā numurā

05.07.2005., Nr. 103

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Sveicot Latvijas muitas dienestu 85. jubilejā

Valsts prezidente piektdien, 1.jūlijā, nosūtīja apsveikumu Latvijas Muitas dienestam 85.gadskārtā.
Prezidente raksta:
“Ar patiesu prieku sveicu Latvijas muitas dienesta darbiniekus dienesta 85.gadskārtā!
Šajos nozīmīgajos svētkos vēlētos atzīmēt, ka, kopš Latvija ir kļuvusi par pilntiesīgu Eiropas Savienības dalībvalsti, ir mainījušies muitas dienesta uzdevumi un mērķi. Tagad Latvijas muitai jāstrādā atbilstoši Eiropas Savienības noteiktajiem standartiem, nodrošinot kopienas vienotā tirgus un Eiropas Savienības normu izpildi. Latvijas muitai ik dienas ir jāpierāda sevi kā profesionālu dienestu, kas spēj pildīt savas funkcijas gan valsts, gan starptautiskā mērogā.
Muitas dienesta profesionalitāte ir tieši atkarīga no darbinieku kvalifikācijas un spējas arvien apgūt jaunas zināšanas, jo sarežģītajam un atbildīgajam darbam muitas dienestā ir jāiet līdzi laikmeta izaicinājumiem.
Pēc Latvijas pievienošanās Eiropas Savienībai mūsu muitas dienestam ir jānodrošina brīva preču plūsma starp dalībvalstīm, kā arī muitas kontrole uz Eiropas Savienības ārējās robežas, jārealizē nozīmīgas funkcijas, kas saistītas ar sabiedrības un vides aizsardzību pret narkotikām, ieročiem, veselībai un videi bīstamām un pirātiskām precēm.
Līdz ar jaunajām iespējām, ko dod Latvijas jaunais statuss, jādara viss iespējamais, lai muitas drošība palīdzētu uzņēmējiem pilnībā izmantot šīs iespējas, gan ieviešot modernas un efektīvas kontroles shēmas, gan atvieglojot procedūras godīgajiem uzņēmējiem, gan koncentrējot resursus cīņai pret negodprātīgiem darījumiem. Atbilstoši Eiropas Savienības standartiem Latvijas muitas procedūrām jākļūst vēl vienotākām, pārskatāmākām un drošākām.
Tādēļ novēlu jums visiem arī turpmāk centīgi un ar augstu atbildības izjūtu pildīt savus dienesta pienākumus, palīdzot veicināt mūsu valsts attīstību un labklājību!
Daudz laimes!”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!