• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saņemot Amerikas baltiešu Brīvības līgas balvu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.07.2005., Nr. 103 https://www.vestnesis.lv/ta/id/111806

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Sveicot Latvijas muitas dienestu 85. jubilejā

Vēl šajā numurā

05.07.2005., Nr. 103

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saņemot Amerikas baltiešu Brīvības līgas balvu

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga svētdien, 3.jūlijā, Jūrmalas rezidencē saņēma balvu no Amerikas baltiešu Brīvības līgas par izcilu brīvības ideālu aizstāvēšanu Latvijas labā. Vita Turjāne līgas vārdā sacīja, ka balva tiek piešķirta par prezidentes centieniem Latvijas ārpolitikā, panākot valsts dalību Eiropas un transatlantiskajās organizācijās, kas bija izšķiroši Latvijas nākotnei un attīstībai.
Prezidente sacīja, ka šī balva pienākas arī Latvijas valstij, jo daudzos dažādos līmeņos cilvēki ir strādājuši, lai Latvija šos mērķus sasniegtu. Viņa atzinīgi vērtēja līgas darbību un norādīja uz latviešu, lietuviešu, igauņu kopienu devumu Baltijas valstu ceļā uz dalību NATO. Pēc V.Vīķes-Freibergas sacītā, Latvija augstu vērtē ciešas transatlantiskās saites un draudzīgās partnerattiecības ar ASV. Viņa izteica atzinību ASV Kongresam, kurš piešķīris līdzekļus Latvijas bruņoto spēku attīstībai.
Tikšanās laikā apspriestas dažādas Latvijas un klaidā dzīvojošo tautiešu aktualitātes. Sarunā piedalījās Vija Turjāne, Valdis un Dace Pavlovski, Imants Leitis, Ivars Mičuls.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!