• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par darbaspēka tirgus attīstības prognozēšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.06.2005., Nr. 101 https://www.vestnesis.lv/ta/id/111493

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Sveicot IX Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku dalībniekus

Vēl šajā numurā

30.06.2005., Nr. 101

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par darbaspēka tirgus attīstības prognozēšanu

Trešdien, 29.jūnijā, notika kārtējā darbaspēka tirgus attīstības prognozēšanas un atbilstošas izglītības nodrošināšanas jautājumiem veltītās darba grupas sēde, kurā tika izskatīts Ministru prezidentam Aigaram Kalvītim iesniedzamā informatīvā ziņojuma “Par darbaspēka tirgus attīstības prognozi un tai atbilstošas izglītības nodrošināšanas rīcībpolitikām” projekts, kā arī uzklausīti darba grupas locekļu priekšlikumi.
Darba grupas locekļi uzsvēra, ka informatīvajā ziņojumā ietvertajiem priekšlikumiem un risinājumiem jānodrošina ilgtermiņa problēmjautājumu risināšana un jānodrošina ilgtermiņa valsts rīcībpolitiku izstrāde.
Ziņojuma projektā ietverti galvenie jautājumi, pie kuriem plānots darbu turpināt arī pēc informatīvā ziņojuma iesniegšanas valdības vadītājam. Tikšanās dalībnieki bija vienisprātis, ka, izstrādājot informatīvā ziņojuma galīgo redakciju, ir svarīgi, lai ziņojumā ietvertie priekšlikumi būtu savietojami ar valstij tik svarīgo Nacionālo attīstības plānu.
Darba grupas locekļi izvirzīja problēmjautājumus, kuru risinājumi ietverti informatīvā ziņojuma projektā, piemēram:
• jārada valsts pārvaldes iestāžu darba koordinācijas un valsts piešķirto līdzekļu kontroles mehānismi. Darba grupas locekļi atzina, ka veiksmīga izglītības procesa nodrošināšanai ir svarīgi ne tikai piešķirt līdzekļus, bet gan izskolot konkurētspējīgus un darba tirgus prasībām atbilstošus mācību iestāžu absolventus, kā arī sekot līdzi un kontrolēt valsts budžeta līdzekļu izlietojuma efektivitāti;
• jāveido un jāattīsta izglītības ieguves un pilnveidošanas ilgtermiņa politika;
• jānodrošina mācību iestāžu absolventu nodarbinātība, radot prakses iespējas jau studiju laikā;
• jāizstrādā ilgtermiņa un īstermiņa tautsaimniecības attīstības un darba tirgus izmaiņu prognozēšanas modelis u.c.
Tikšanās dalībnieki pārrunāja ar informatīvā ziņojuma tapšanu saistītus tehniskos un organizatoriskos jautājumus un vienojās, ka nākamā – pēdējā – darba grupas sanāksme notiks šā gada 13.jūlijā. Informatīvais ziņojums Ministru prezidentam jāiesniedz 18.jūlijā.

Agnese Korbe, Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta konsultante

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!