• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Eiropa vienā Rīgas mājā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.06.2005., Nr. 101 https://www.vestnesis.lv/ta/id/111490

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kā nodejot Mūžību

Vēl šajā numurā

30.06.2005., Nr. 101

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Eiropa vienā Rīgas mājā

MAJA.PNG (101761 bytes)
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Lai risinātu pašreizējo Eiropas Savienībai (ES) grūto situāciju, Savienības institūcijām debatēs par Eiropas nākotni ir vairāk jāiesaista sabiedrība, vakar atklājot “Eiropas māju”, teica Eiropas Komisijas (EK) pārstāvniecības Latvijā vadītājs Endrū Rasbašs. Lai visa informācija par ES Rīgā būtu pieejama vienuviet, sākot ar rītdienu, vienā mājā atradīsies gan EK pārstāvniecība Latvijā, gan Eiropas Parlamenta Informācijas birojs Latvijā, gan ES Informācijas aģentūra. Eiropas māja atrodas Aspazijas bulvārī 28, un visi interesenti ir aicināti to apmeklēt darba dienās no pulksten 11 līdz 19.
EK pārstāvniecība Latvijā un Eiropas Parlamenta Informācijas birojs šajā vietā atrodas jau kopš pagājušā gada decembra. Pēdējās dienās tam pievienojusies ES Informācijas aģentūra, kas darbu sākusi šā gada 1.februārī, apvienojoties ES informācijas centram un Eirobibliotēkai. Šī aģentūra valsts līmenī koordinē sabiedrības informēšanu par ES, lai nodrošinātu pilnīgu, precīzu, aktuālu un viegli pieejamu informāciju par Savienībai aktuālām lietām.
Veicot sabiedrības informēšanu un iesaistīšanu debatēs, aģentūra sadarbojas ar valsts un pašvaldību institūcijām un nevalstiskajām organizācijām, kā arī ar 33 ES informācijas punktiem Latvijas rajonu centrālajās bibliotēkās.
Informācijas aģentūras telpās atrodas bibliotēka, kas ir atvērta ikvienam. Tajā atrodama Latvijā pilnīgākā informācija par ES, tajā skaitā par institūcijām, likumdošanu, ekonomiku, sociālajām problēmām, dabas aizsardzību, ārējām attiecībām, kandidātvalstīm un dalībvalstīm. Bibliotēkas darbinieki uzsver, ka tajā pieejama visa ES likumdošana, sākot no 1952.gada. Likumdošanas akti, kas pieņemti pēc Latvijas iestāšanās Savienībā, pieejami latviešu valodā. Pārējie spēkā esošie likumdošanas akti pašlaik tiek tulkoti latviski. Bibliotēkā atrodami arī Latvijas preses apskati, ārzemju periodiskie izdevumi un datu bāzes.
E.Rasbašs aicināja nevalstiskās organizācijas izmantot “Eiropas mājas” publiskās telpas, lai rīkotu konferences par ES aktuālajiem jautājumiem. Viņš cer, ka organizācijas izrādīs iniciatīvu un nāks uz “Eiropas māju” ar savām idejām.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!