• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Neiesaka peldēties trīs iekšzemes peldvietās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.06.2005., Nr. 100 https://www.vestnesis.lv/ta/id/111367

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

No nākamā gada palielinās neapliekamo minimumu

Vēl šajā numurā

29.06.2005., Nr. 100

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Neiesaka peldēties trīs iekšzemes peldvietās

Sabiedrības veselības aģentūras (SVA) speciālisti neiesaka peldēties Balvu ezerā (Balvos), Rēzeknes upē (Rēzeknē) un Maltas upē (Viļānos), jo šajās peldvietās mikrobioloģiskie rādītāji pārsniedz pieļaujamos robežlielumus.

EZERS.PNG (110329 bytes)
Šogad ūdeni pārbauda ne tikai jūrā un līcī, bet arī gandrīz trīssimt iecienītajās iekšzemes peldvietās
Foto: Normunds Mežiņš, A.F.I.

Pārējās SVA peldūdeņu monitoringa programmā ietvertajās peldēšanās vietās iekšzemes upēs, ezeros, dīķos un karjeros, kā arī Baltijas jūras un Rīgas līča oficiāli reģistrētās peldvietās ūdens kvalitāte ir laba un peldēties ir atļauts, informē SVA pārstāve Laura Bundule.
Jau vairākus gadus peldsezonas laikā SVA veic peldvietu ūdens monitoringu 32 Baltijas jūras un Rīgas līča oficiāli reģistrētās peldvietās.
Kā “LV” jau rakstīts, šogad SVA ir uzsākusi peldvietu ūdens monitoringu vēl 281 iekšzemes peldvietā (upēs, ezeros, dīķos, karjeros un citās iedzīvotāju iecienītās peldvietās) visā Latvijā. Peldūdens kvalitāte tiek noteikta, lai pasargātu iedzīvotājus no saslimšanas ar infekcijas slimībām un alerģiska rakstura saslimšanām, kas var rasties, peldoties kvalitātes normām neatbilstošā ūdenī.
Ūdens kvalitātes pārbaudes SVA speciālisti sāk divas nedēļās pirms peldsezonas sākuma un turpina visu peldsezonu. Pārbaudes veic vienu reizi divās nedēļās.
Peldvietu ūdens kvalitātes rādītājus pēc laboratorisko izmeklējumu saņemšanas novērtē speciālists un dod slēdzienu par ūdens kvalitāti – peldēties atļauts, peldēties nav ieteicams vai arī peldēties nav atļauts. Par izmeklējumu rezultātiem tiek informēts peldvietas īpašnieks, citas ieinteresētās institūcijas, kā arī sabiedrība ar masu mediju starpniecību.
Informācija par vietām, kurās SVA veic peldūdeņu uzraudzību, pieejama arī aģentūras mājaslapā www.sva.lv.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!