• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas banku sektorā ienāk jauns dalībnieks. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.06.2005., Nr. 98 https://www.vestnesis.lv/ta/id/111072

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Parīze visur - arī Daugavpilī

Vēl šajā numurā

22.06.2005., Nr. 98

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas banku sektorā ienāk jauns dalībnieks

Pieeja jaunām tehnoloģijām un resursu bāzei, zemākas pakalpojumu cenas un lētāki kredīti – tie ir galvenie ieguvumi, ko Latvijas iedzīvotājiem sola banka “DnB Nord”, kas pieteikusi sevi kā jauno mūsu valsts banku sektora dalībnieku.

OZOLINS.PNG (97027 bytes)
“Nord/LB Latvija” prezidents Andris Ozoliņš ir pārliecināts, ka jauna dalībnieka ienākšana Latvijas banku sektorā pavērs papildu iespējas bankas klientiem, piedāvājot plašu resursu bāzi un modernas tehnoloģijas.
Foto: Elmārs Rudzītis, A.F.I.

Jaunā banka, kas sāks darbu nākamā gada 1.janvārī, piedāvājot pilna spektra inovatīvus un konkurētspējīgus finanšu pakalpojumus, izveidota saskaņā ar vienošanos, ko vakar parakstīja Ziemeļvācijas lielākā banka “Norddeutsche Landesbank” (“Nord/LB”) un Norvēģijas lielākā finanšu pakalpojumu grupa “DnB Nor”. Kopuzņēmuma galvenais birojs atradīsies Kopenhāgenā, bet filiāles, biroji un meitasuzņēmumi būs izvietoti visā Ziemeļaustrumeiropā – Dānijā, Somijā, Igaunijā, Latvijā, Lietuvā un Polijā. Baltijas valstīs “DnB Nord” darbosies kā universāla banka privātpersonu tirgū, savukārt Dānijā, Somijā un Polijā – kā pilna servisa banka uzņēmumiem. Akciju kontrolpakete (51% akciju) piederēs bankai “DnB Nor”, bet pārējie 49% akciju – bankai “Nord/LB”.
Iepazīstinot ar jauno uzņēmumu, “Nord/LB” valdes loceklis Jirgens Kesterss pastāstīja, ka “DnB Nord” izveidošana ir kārtējais solis ceļā uz “Nord/LB” stratēģijas īstenošanu Ziemeļaustrumeiropā. Šī stratēģija, kas tika izstrādāta jau 1998.gadā, paredz minētajā reģionā izveidot un attīstīt veselu banku tīklu. Bankai “Nord/LB” ir filiāles, meitasuzņēmumi vai pārstāvniecības visās valstīs ap Baltijas jūru, un partnerattiecību nodibināšana ar lielāko Norvēģijas banku ļaus tai vēl vairāk nostiprināt pozīcijas Ziemeļaustrumeiropā. Tomēr galvenais kopuzņēmuma izveidošanas mērķis ir piedāvāt finansējumu Ziemeļaustrumeiropas reģionam, lai veicinātu izaugsmi, norādīja J.Kesterss.
Kā zināms, arī mūsu valstī darbojas “Nord/LB” meitasuzņēmums (“Nord/LB Latvija”), kura prezidents Andris Ozoliņš to raksturoja kā vienu no veiksmīgākajiem vācu bankas meitasuzņēmumiem Ziemeļaustrumeiropā. Jaunā dalībnieka ienākšanu Latvijas banku sektorā viņš vērtēja atzinīgi, uzsverot, ka sadarbība ar Norvēģijas lielāko banku pavērs papildu iespējas viņa vadītās bankas klientiem. “Pirmkārt, palielināsies mūsu klātbūtne tajos Ziemeļvalstu tirgos, kuros banka ir pārstāvēta, otrkārt, mums būs pieejami šīs bankas risinājumi un tehnoloģijas, kā arī resursu bāze un nākotnē vajadzības gadījumā – arī kapitāls. Tie ir mūsu galvenie ieguvumi,” sacīja A.Ozoliņš.
Ar jaunā kopuzņēmuma izveidi savus mērķus cer sasniegt arī “DnB Nor”, kuras viceprezidents Otārs Erceids pauda pārliecību par Ziemeļaustrumeiropas reģiona dinamisko izaugsmi nākotnē un neslēpa, ka Norvēģijas vadošā finanšu pakalpojumu grupa, apvienojot spēkus, vēlas kļūt par vienu no vadošajiem spēlētājiem finanšu tirgū.

Gita Kronberga, “LV”

gita.kronberga@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!