• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ministru prezidenta tikšanos ar nevalstisko organizāciju pārstāvjiem tieslietu jomā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.06.2005., Nr. 98 https://www.vestnesis.lv/ta/id/111033

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru 2005.gada 16.jūnija sanāksmē

Vēl šajā numurā

22.06.2005., Nr. 98

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ministru prezidenta tikšanos ar nevalstisko organizāciju pārstāvjiem tieslietu jomā

Pirmdien, 20.jūnijā, pēc Ministru prezidenta Aigara Kalvīša iniciatīvas viņš tikās ar aktīvākajiem nevalstisko organizāciju pārstāvjiem tieslietu jomā. Ministru prezidents uzklausīja organizāciju pārstāvju priekšlikumus un ieteikumus par iespējām veicināt un pilnveidot turpmāko sadarbību.
Nevalstisko organizāciju pārstāvji uzsvēra nepieciešamību sakārtot tieslietu sistēmu kopumā, izvērst sadarbību ar nevalstisko sektoru un konceptuāli strādāt pie tieslietu politikas.
Organizāciju pārstāvji uzsvēra vairākus risināmus jautājumus, tai skaitā nepieciešamību izveidot vardarbīgos noziegumos cietušo kompensācijas fondu, norādīja uz nepieciešamību arī turpmāk uzlabot situāciju ieslodzījuma vietās, īpaši attiecībā uz nepilngadīgajiem likumpārkāpējiem, kā arī veidot sistēmu, kas ļautu nepilngadīgajiem samazināt sodus un vairāk uzmanības pievērst nosacīti notiesāto uzraudzībai. Organizācijas norādīja uz nepilnībām likumdošanas tehnikas lietās, nepieciešamību kāpināt Tieslietu ministrijas kapacitāti, sadarbības spējas, informācijas apmaiņu un sadarbību ar nevalstisko sektoru.
Šī bija kārtējā Ministru prezidenta tikšanās ar nozares nevalstiskajām organizācijām pirms ministriju rīcības plānu izvērtēšanas. Tikšanās mērķis – saņemt informāciju no nozares nevalstiskajām organizācijām par konkrētiem jautājumiem un aktualitātēm, kuru risināšana pēc tam tiks apspriesta ar ministriju amatpersonām.

Ilze Greiškalna, Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta konsultante

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!