• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Sena draudzība jaunā augstumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.06.2005., Nr. 97 https://www.vestnesis.lv/ta/id/110921

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šveice mums rādījusi paraugu

Vēl šajā numurā

21.06.2005., Nr. 97

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Sena draudzība jaunā augstumā

Vakar, 20.jūnijā, sākās Šveices Konfederācijas prezidenta Zamuela Šmida (Samuel Schmid) un Verēnas Šmidas (Verena Schmid) kundzes valstsvizīte Latvijā.

SVEICE1.PNG (106308 bytes)
Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga un Šveices Konfederācijas prezidents Zamuels Šmids svinīgās sagaidīšanas ceremonijā iepazīstas ar Latvijas karavīru goda sardzes ierindu
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Pēc oficiālās sagaidīšanas ceremonijas Pils laukumā pie Rīgas pils un abu valstu prezidentu un delegāciju sarunām notika Vairas Vīķes-Freibergas un Zamuela Šmida preses konference. Pēc tam abi prezidenti nolika ziedus pie Brīvības pieminekļa.
Vakar Šveices Konfederācijas prezidents tikās arī ar Ministru prezidentu Aigaru Kalvīti un ar Saeimas priekšsēdētājas biedri Vinetu Muižnieci. Pēcpusdienā abu valstu prezidenti piedalījās apaļā galda diskusijā ar uzņēmējiem. Vizītes pirmo dienu vainagoja valstsvakariņas Melngalvju namā.
Šodien, 21.jūnijā, Šveices Konfederācijas prezidents, kurš ir arī savas valsts aizsardzības ministrs, tiksies ar Latvijas aizsardzības ministru Einaru Repši un Rīgas domes priekšsēdētāju Aivaru Aksenoku. Vizītes noslēgumā augstais viesis apmeklēs Okupācijas muzeju un iepazīsies ar Rīgas jūgendstila arhitektūru.
Latvijas valsti Šveices Konfederācija atzina 1921.gada 23.aprīlī, un mūsu diplomātiskās attiecības tika atjaunotas 1991.gada 5.septembrī. Šveice nekad nav atzinusi Latvijas inkorporāciju PSRS. Pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas 1992.gadā Rīgā atvērta Šveices vēstniecība.
Latvijas Ārlietu ministrijas vērtējumā, mūsu valsts un Šveices Konfederācijas attiecības attīstās ļoti sekmīgi. Abas valstis vieno kopēja ieinteresētība sekmēt drošību, stabilitāti un labklājību Eiropā, kā arī vēlme izvērst divpusējo sadarbību plašākā spektrā. Veiksmīgi izveidojušies kontakti starp Latvijas pašvaldībām un Šveices kantoniem, kā arī nevalstiskajām organizācijām.
2002.gada 30. un 31.oktobrī notika Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas valstsvizīte Šveicē. Regulāri tiekas ārlietu ministri. Līdz ar pievienošanos ES Latvija piedalās arī dialogā starp ES un Šveices Konfederāciju.
Latvijas un Šveices ekonomiskā sadarbība pagaidām vēl nav pārāk plaša: pērn no janvāra līdz septembrim Latvijas tirdzniecības apjoms ar Šveici bija 44,62 miljoni ASV dolāru: mēs uz Šveici eksportējām preces par 38,44 miljoniem ASV dolāru jeb 1,37% no Latvijas eksporta kopapjoma, bet importējām preces par 83,06 miljoniem – 1,67% no mūsu importa kopapjoma.


Šveices Konfederācijas prezidenta Zamuela Šmida valstsvizītes laikā Šveices prezidents parakstījās Goda viesu grāmatā. Parakstīšanās brīdī: Zamuels Šmids, Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, Verēna Šmida kundze un Imants Freiberga kungs
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!