• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Mūsu attiecības ir lieliskas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.06.2005., Nr. 97 https://www.vestnesis.lv/ta/id/110920

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Sena draudzība jaunā augstumā

Vēl šajā numurā

21.06.2005., Nr. 97

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Mūsu attiecības ir lieliskas

Anna Boti, Šveices Konfederācijas vēstniece, intervijā “Latvijas Vēstnesim”

SVEICE2.PNG (132368 bytes)
Foto: Juris Krūmiņš

– Kādu nozīmi šai valstsvizītei piešķir Šveices puse?

– Ļoti lielu nozīmi. Prezidents Zamuels Šmids valstsvizītēs dodas visai reti. Uz Latviju viņš nolēma braukt tāpēc, ka šī zeme iegūst arvien nozīmīgāku vietu Eiropā un mūsu divpusējās attiecības kļūst arvien ciešākas.

– Kā jūs raksturotu valstsvizītes programmu?

– Tā ir daudzveidīga. Notiek sarunas par politiku, ekonomiku un drošību. Jebkurai valstsvizītei ir arī simboliska nozīme. Pateicoties atbalsīm medijos, abām mūsu zemēm vajadzētu sajusties tuvākām. Abu valstu iedzīvotājos šī vizīte varētu vairot interesi par otru zemi.

– Kādu nozīmi Šveices puse piešķir faktam, ka prezidentu šajā vizītē pavada prominentu uzņēmēju grupa?

– Tas ir pierādījums, ka Šveices uzņēmējiem ir nopietna interese par Latviju. Prezidenta delegācijā ir pieci vadošie Šveices uzņēmēji. Paralēli šai delegācijai Rīgā ieradusies mazo un vidējo uzņēmumu pārstāvju grupa, aptuveni divdesmit uzņēmēji. Nepilnas divas dienas viņi tiekas ar iespējamajiem partneriem. To jau var saukt par lielu panākumu. Es ceru, ka nākotnē Latvijā būs vēl vairāk Šveices ražotņu. Manuprāt, Šveices un Latvijas ekonomiskās attiecības vēl nav pietiekami sabalansētas. Es arī ceru, ka nākotnē Latvijas uzņēmēji varēs piedāvāt vairāk preču Šveices tirgum un šveiciešiem radīsies vēl lielāka interese par šo Eiropas daļu.

– Kā jūs kopumā raksturotu mūsu valstu divpusējās attiecības?

– Tās ir lieliskas. 2002.gadā valstsvizītē Šveicē bija Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga. 2003.gadā Šveici apmeklēja bijušais Latvijas aizsardzības ministrs Ģirts Valdis Kristovskis, bet šogad februārī darba vizītē Šveicē bija Latvijas ekonomikas ministrs Krišjānis Kariņš. Savukārt Latvijā šogad bija Šveices tieslietu un iekšlietu ministrs Kristofs Blohers, kurš ar Latvijas iekšlietu ministru Ēriku Jēkabsonu parakstīja līgumu par policijas sadarbību cīņā pret noziedzību. Mūsu ārlietu ministre vizīti uz Rīgu plāno nākamā gada sākumā.
Valdību uzdevums jau ir radīt mūsu valstīs nepieciešamos bāzes nosacījumus, lai brīvi varētu attīstīties privātā iniciatīva – ekonomikā, kultūrā vai zinātnē.

– Jūsu vēstījums Latvijas sabiedrībai Šveices prezidenta valstsvizītes kontekstā?

– Es novēlu Latvijas sabiedrībai pietiekami daudz enerģijas, lai veiktu atlikušo pārmaiņu ceļu līdz galam. Daudziem tas nebūt nav tik viegls. Taču Latvijas sabiedrībai ir pamats būt lepnai par paveikto, kas ļauj droši raudzīties nākotnē.

Materiālus sagatavojis
Jānis Ūdris, “LV”
janis.udris@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!