• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Ahmads Kadirovs kritizē krievu varas iestādes". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.09.2000., Nr. 334/335 https://www.vestnesis.lv/ta/id/11083

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Aparāts un doktrīnas"

Vēl šajā numurā

26.09.2000., Nr. 334/335

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Ahmads Kadirovs kritizē krievu varas iestādes"

"Radio Svoboda"

— 2000.09.18.

Šodien Čečenijā ieradās pieci EPPA deputāti. Divās dienās viņi iepazīsies ar situāciju republikā, bet pēc tam piedalīsies parlamenta sēdē, kas notiks Krievijas Valsts domē 21.septembrī.

Eiropas parlamentārieši lorda Džada vadībā savu vizīti republikā sāka ar Znamenskas staņicas apmeklējumu Augšterekas rajonā. Tur viņi apmeklēja Krievijas prezidenta speciālā pārstāvja cilvēktiesību jautājumos Vladimira Kalmanova biroju. Parlamentārieši arī vēlas tikties ar Znamenskā strādājošajiem Eiropas Padomes pārstāvjiem. EPPA grupa izteica vēlēšanos apmeklē arī kādu bēgļu nometni, lai aprunātos ar cilvēkiem un savām acīm pārliecinātos, kādos apstākļos dzīvo cilvēki, kas ir bijuši spiesti pamest savas mājas militārā konflikta dēļ, kā arī novērtētu, kā telšu pilsētiņās sagatavotas ziemai.

Grupas vadītājam lordam Džadam šis ir otrais brauciens uz Čečeniju. Šā gada martā viņš apmeklēja Grozniju un Gudermesu, ieradās bēgļu nometnēs Ingušijā un aprīļa sākumā EPPA sesijā sniedza galveno ziņojumu par stāvokli republikā. Šajā sesijā Krievijai tika atņemtas balsstiesības protestā pret cilvēktiesību pārkāpumiem Čečenijā. Kopš tā laika ir pagājuši pieci mēneši, un Krievijas puse uzskata, ka konflikta zonā situācija ir mainījusies uz labo pusi, kaut arī pašā Čečenijā ļaudis runā, ka patiesībā situācija ir pavisam savādāka. Nebeidzamās apdzīvoto vietu "tīrīšanas", kuru laikā dažādu iemeslu dēļ tiek aizturēti jauni cilvēki, meslu iekasēšana kontrolpunktos, neiespējamība brīvi pārvietoties no viena ciema uz otru ir likuši izteikt protestu pat republikas pagaidu administrācijas vadītājam Ahmadam Kadirovam, ar kuru Krievijas varas iestādes savulaik saistīja lielas cerības. Kadirovs apgalvo, ka Čečenijas iedzīvotāji atrodoties uz "mierīgas sacelšanās" sliekšņa, un tādā gadījumā viņš būšot spiests nostāties tautas pusē. Vasaras vidū Mozdokā Kadirovs solīja prezidentam Putinam līdz rudenim ieviest kārtību Čečenijā. Rudens jau ir pienācis, taču ieilgušais karš Čečenijā joprojām turpinās.

Hasins Radujevs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!