• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Vācijas vēstnieka atvadu vizīti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.06.2005., Nr. 96 https://www.vestnesis.lv/ta/id/110768

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par mehānisko transportlīdzekļu apdrošināšanu Eiropas Savienībā

Vēl šajā numurā

17.06.2005., Nr. 96

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Vācijas vēstnieka atvadu vizīti

Pie Valsts prezidentes

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga trešdien, 15.jūnijā, Rīgas pilī atvadu vizītē pieņēma Vācijas vēstnieku Ekartu Heroldu, izsakot pateicību par vēstnieka ieguldījumu Latvijas un Vācijas divpusējo sakaru veicināšanā.
Abas puses pārrunāja abu valstu auglīgos politiskos, ekonomiskos un kultūras kontaktus visdažādākajos līmeņos. Augstu tika novērtēti dažādu Vācijas federālo zemju sadarbības projekti ar Latvijas partneriem. Prezidente īpaši pateicās vēstniekam par Vācijas rūpēm, uzturot Gētes institūta darbību.

Valsts prezidenta preses dienests

Pie Saeimas priekšsēdētājas

Otrdien, 14.jūnijā, Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre tikās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Ekartu Heroldu, kurš bija ieradies atvadu vizītē.
Tikšanās ietvaros pārrunātas gan divpusējās sadarbības paplašināšanas iespējas, gan arī kontakti starptautisko organizāciju ietvaros.
Sarunas dalībnieki bija vienisprātis, ka Latvijas un Vācijas attiecības vērtējamas kā veiksmīgas un dinamiskas. To apliecina arī nupat aizsāktais projekts, kura ietvaros tiks veidota sadarbība starp Latvijas Universitāti un universitātēm Vācijā, un īpaši perspektīva tā varētu būt fizikas nozarē.
Runājot par parlamentārajiem kontaktiem, Saeimas priekšsēdētāja apliecināja, ka tie ir svarīgi gan augstāko amatpersonu, gan arī komisiju līmenī. Tā kā Latvija un Vācija ir Eiropas Savienības dalībvalstis, daudzās sfērās iespējams kopīgs darbs, piemēram, jautājumos, kas skar apkārtējās vides saglabāšanu Baltijas jūras reģionā. Draudus videi var radīt gan Ignalinas atomelektrostacijas darbība, gan arī iespējamais naftas piesārņojums jūrā. Sadarbība varētu skart arī lauksaimniecības un nodokļu jomas.
Vācijas vēstnieks Latvijā pateicās par darbu, kas ieguldīts, organizējot Vācijas zemju landtāgu vizītes mūsu valstī – pēdējos gados tās notikušas vairākkārt un vērtējamas kā ļoti veiksmīgas. Savukārt I.Ūdre informēja vēstnieku, ka piedalīsies parlamentāriešu tikšanās pasākumos, kas šīs nedēļas nogalē un nākamās nedēļas sākumā notiks Vācijas pilsētā Ķīlē.
Sarunas nobeigumā tās dalībnieki pārrunāja darbību Starpparlamentu savienībā, kā arī jauno kaimiņu iniciatīvu, kuras ietvaros Latvija sadarbojas ar Ukrainas, Moldovas, Gruzijas, Armēnijas un Azerbaidžānas parlamentiem.

Saeimas preses dienests

Pie Ministru prezidenta

Otrdien, 14.jūnijā, Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar Vācijas Federatīvās Republikas vēstnieku Latvijā Ekartu Heroldu, kurš ieradās atvadu vizītē.
Ministru prezidents pateicās Ekartam Heroldam par aktīvo un ieinteresēto darbu Latvijā vēstnieka amatā, veicinot politiskos, ekonomiskos sakarus, kā arī sadarbību kultūrā, izglītībā un zinātnē.
Aigars Kalvītis atzina, ka abu valstu sadarbība kļuva ciešāka pēc Latvijas iestāšanās Eiropas Savienībā un NATO, jo dalība tajās paver jaunas iespējas un sekmē politisko dialogu starp Vāciju un Latviju kā stratēģiskām partnerēm.
Ministru prezidents atzinīgi novērtēja Vācijas vēstnieka lielo personisko ieguldījumu saišu stiprināšanā starp Latviju un Vāciju un novēlēja Ekartam Heroldam panākumus turpmākajā diplomātiskajā darbībā.

Jana Vektere, Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta konsultante

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!