• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par mehānisko transportlīdzekļu apdrošināšanu Eiropas Savienībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.06.2005., Nr. 96 https://www.vestnesis.lv/ta/id/110767

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropas Cilvēktiesību tiesas spriedumu lietā "Svetlana Sisojeva un citi pret Latviju"

Vēl šajā numurā

17.06.2005., Nr. 96

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par mehānisko transportlīdzekļu apdrošināšanu Eiropas Savienībā

Eiropas Komisija ir sākusi apspriešanos ar sabiedrību tiešsaistē par diviem jautājumiem, kas saistīti ar mehānisko transportlīdzekļu apdrošināšanu, – sabiedrības informētība par kompensāciju iestādēm valstīs un to efektivitāti prasību apmierināšanā, kā arī problēmas, lai iegūtu piekabju apdrošināšanu. Atbildes tiks ņemtas vērā topošajā Eiropas Komisijas ziņojumā Eiropas Parlamentam un Padomei. Apspriešanās norisināsies līdz 2005.gada 15.jūlijam, un tā notiek šādā interneta mājaslapā: http://europa.eu.int/yourvoice/forms/dispatch?form=424&lang=EN.
Iekšējā tirgus un pakalpojumu komisārs Čārlijs Makkrīvijs atzīmēja: “Eiropiešiem jāvar lietot savas automašīnas citās dalībvalstīs tāpat kā savā valstī – ar pārliecību, ka viņiem ir attiecīga apdrošināšana un ka viņu prasības apdrošinātājiem tiks apmierinātas ātri un efektīvi. Tādēļ ir izveidotas valstu kompensāciju iestādes. Bet mēs vēlamies, lai cilvēki no savas pašu pieredzes mums pastāsta, cik labi šī sistēma darbojas praksē. Ja jums ar šo jautājumu bijusi saskare, aicinu jūs darīt mums zināmu savu viedokli. Mēs uzklausīsim.”
Viens no Ceturtās mehānisko transportlīdzekļu apdrošināšanas direktīvas (Direktīva 2000/26/EK) mērķiem ir ļaut “cietušajiem tūristiem” (cilvēkiem, kas tikuši savainoti vai kam nodarīts kāds kaitējums ārpus tās dalībvalsts, kurā tie dzīvo) saņemt ātrāku kompensāciju savā dzīvesvietas dalībvalstī, ja vajadzīgs, sazinoties ar kompensāciju iestādi, kas katrai dalībvalstij jāizveido atbilstoši direktīvas 6.pantam. Cietušais var vērsties pie kompensācijas iestādes, ja apdrošinātājs nav reaģējis uz pieprasījumu trīs mēnešu laikā vai ja apdrošinātājs nav norādījis savu pārstāvi prasību jautājumos cietušā dzīvesvietas dalībvalstī. Eiropas Komisija izskata šo struktūru darbības efektivitāti.
Izstrādājot Piekto mehānisko transportlīdzekļu apdrošināšanas direktīvu, Eiropas Parlamentā radās daži jautājumi attiecībā uz piekabju apdrošināšanu. Eiropas Komisija piekrita šos jautājumus izskatīt, un arī tie ir ietverti apspriešanā.
Eiropas Komisija jau ir apspriedusies ar dalībvalstīm un apdrošināšanas nozari. Tagad tā aicina Eiropas iedzīvotājus un visas ieinteresētās puses, piemēram, privātuzņēmumus, asociācijas, nevalstiskās organizācijas un akadēmiskās aprindas izteikt savu viedokli.
Lai varētu atbildēt iespējami ātri un vienkārši, Eiropas Komisija izmanto savu interaktīvo politikas veidošanas instrumentu, kā mērķis ir uzlabot pārvaldību, veidojot interneta aptaujas viedokļu apkopošanai un analīzei.
Apspriešanās notiks līdz 2005. gada 15. jūlijam. Tai var piekļūt no Komisijas mājaslapas “Your Voice in Europe”, kas ir mājaslapa visām Eiropas Komisijas apspriešanām un to rezultātiem: http://europa.eu.int/yourvoice/consultations
Rezultātu kopsavilkums pēc apspriešanās beigām tiks publicēts tajā pašā mājaslapā. Visas atbildes tiks ņemtas vērā, sagatavojot ziņojumu, ko iesniegs Eiropas Parlamentam un Padomei.

Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!