• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu komisijai jauna vadība. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.06.2005., Nr. 95 https://www.vestnesis.lv/ta/id/110621

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Informatīvai kampaņai Jāņos maina taktiku

Vēl šajā numurā

16.06.2005., Nr. 95

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu komisijai jauna vadība

PAEGLE.PNG (85589 bytes)
Vaira Paegle
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Saeimas Ārlietu komisiju turpmāk vadīs Vaira Paegle, kuru komisijas locekļi vakar, 15. jūnijā, vienbalsīgi šajā amatā ievēlēja pēc tam, kad bija atkāpies līdzšinējais komisijas priekšsēdētājs, pie Saeimas frakcijām nepiederošais deputāts Aleksandrs Kiršteins. (A.Kiršteins nesen tika izslēgts no Tautas partijas.)
Jaunā komisijas priekšsēdētāja pēc ievēlēšanas sarunā ar žurnālistiem uzsvēra, ka viņas galvenais uzdevums būs “ieviest mieru”, jo “ārpolitika nav tā joma, kur taisīt karjeru”. Vaira Paegle arī teica, ka centīsies veidot vienotu politiku starp Valsts prezidenti, valdību un Saeimu. Jau tuvākajā laikā viņa esot gatava strādāt pie dažādiem likumu un vēstniecību jautājumiem. Par taktikas jautājumiem viņa turpmāk publiski nerunāšot – tikai par mērķiem un centieniem tos sasniegt. V. Paegle arī teica, ka nenāks klajā ar presei interesantiem, radikāliem paziņojumiem. “Diplomātijā klusēšana ir zelts,” uzsvēra Vaira Paegle.
Trimdas latviete Vaira Paegle (1942) 1999.gadā kandidēja Valsts prezidenta vēlēšanās. Viņa bija arī 7. Saeimas deputāte un Ārlietu komisijas locekle. 8. Saeimā V.Paegle iekļuva, kad deputāta mandātu nolika par pašvaldību ministru ieceltais Māris Kučinskis. Arī šajā Saeimā viņa darbojās Ārlietu komisijā.

‘“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!