• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Paraksta līgumu, kas atvieglos mums dzīvi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.06.2005., Nr. 95 https://www.vestnesis.lv/ta/id/110620

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šodien, 16. jūnijā

Vēl šajā numurā

16.06.2005., Nr. 95

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Paraksta līgumu, kas atvieglos mums dzīvi

Vakar svinīgā gaisotnē tika parakstīts ilgi gaidītais līgums starp valdību īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās Jāņa Reira personā, SIA “Lattelekom” valdes priekšsēdētāju Nilu Melngaili un “Latvijas pasta” ģenerāldirektoru Gintu Škodovu, kuru starpā noslēgts arī divpusējs līgums. Tā ir pirmā fāze reālas elektroniskās valsts pārvaldes iedibināšanā.
Līdz ar to oficiāli sāksies priekšdarbi droša elektroniskā paraksta ieviešanai Latvijā, kam nesējs būs īpaša čipkarte, kas tiks saslēgta ar personu identifikācijas karšu projektu, paziņoja G.Škodovs.
J.Reirs apsolīja, ka “elektroniskais paraksts atvieglos visu mūsu dzīvi, jo uzņēmējiem vairs nevajadzēs nīkt rindās, lai iesniegtu ienākumu deklarāciju Valsts ieņēmumu dienestā vai lai nokārtotu nepieciešamo licenci”.
N.Melngailis vispirms pateicās ministram par uzticību un apņēmās likt lietā visu “Lattelekom” darbinieku uzkrāto pieredzi sadarbībā ar valsts iestādēm un pašvaldībām, kā arī interneta tehnoloģiju jomā. “Šis ir viens no labākajiem veidiem, kā veicināt interneta lietotāju skaita strauju pieaugumu Latvijā”, apgalvoja N.Melngailis.
“Lattelekom” pārziņā būs centrālā datu servera uzturēšana, visu piešķirto līniju apkalpošana un drošības pasākumi.
G.Škodovs atcerējās, ka “Latvijas pasts” e-paraksta darba grupā tika pieaicināts pēdējais kā pilnīgi uzticams un drošs partneris gan valsts pasūtījuma izpildē, gan privātuzņēmēju klientu autorizēšanā. “Tādējādi mums radusies izdevība kļūt par vadošo operatoru elektronisko dokumentu aprites apkalpošanā, kas aizstās papīra dokumentus, un laikus nodrošināt sev darbu, samazinoties nosūtīto vēstuļu daudzumam. Elektroniskie dokumenti varētu ieņemt vadošo vietu”, pauda cerību G.Škodovs.
Grūtākais darbs būs apmācīt valsts iestāžu darbiniekus, kā strādāt jaunajā sistēmā, - par to bija vienisprātis visas līgumslēdzēju puses.

Arvīds Deģis

 

PIRMAAAAAA.JPG (15155 bytes)
Vakar Rīgā starp Latvijas valsti, SIA “Lattelekom” un VAS “Latvijas pasts” tika parakstīts līgums par droša elektroniskā paraksta ieviešanu. Dokumentu parakstīja (no kreisās) “Lattelekom” valdes priekšsēdētājs Nils Melngailis, īpašu uzdevumu ministrs elektroniskās pārvaldes lietās Jānis Reirs un “Latvijas pasta” ģenerāldirektors Gints Škodovs
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”
LATTELEKOMS.PNG (97219 bytes)
No kreisās: Nils Melngailis, Jānis Reirs, un Gints Škodovs
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!