• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 25. septembra ārkārtas sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.09.2000., Nr. 334/335 https://www.vestnesis.lv/ta/id/11053

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta Komitejas 25.septembra sēdē

Vēl šajā numurā

26.09.2000., Nr. 334/335

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 25. septembra ārkārtas sēdē

Tika izskatīta plaša budžeta likumprojektu pakete.

Valdība akceptēja grozījumu projektu likumā "Par pašvaldību budžetiem". Grozījumi precizēs normas, kas nosaka, kādos gadījumos pašvaldības var ņemt aizņēmumus un sniegt galvojumus, kā arī precizēs tās normas, kas nosaka pašvaldību aizņēmumu apjomu un kārtību.

Valdība akceptēja grozījumu projektu likumā par budžetu un finansu vadību . Grozījumi nepieciešami, lai likums atbilstu budžeta vadības pamatnostādnēm un valdības makroekonomiskās un fiskālās politikas pamatnostādnēm vidējam termiņam.

Akceptēts grozījumu projekts likumā "Par uzņēmumu ienākuma nodokli". Grozījumu projekts paredz atbrīvot no nodokļa dividendes, kuras iekšzemes uzņēmums saņem no uzņēmumiem ārvalstīs (izņemot zemu nodokļu un beznodokļu valstis un teritorijas), ja iekšzemes uzņēmuma līdzdalība ārvalstu uzņēmumā pārsniedz 25%. Grozījumu projektā iestrādāta nodokļu atlaide lielajiem investīciju projektiem.

Valdība akceptēja grozījumu projektu likumā "Par iedzīvotāju ienākuma nodokli". Grozījumi sakārtos pārskatu un paziņojumu iesniegšanas kārtību un precizēs iesniegšanas termiņus, kā arī precizēs Ministru kabinetam doto deleģējumu attiecībā uz kārtības noteikšanu, kādā no aplikšanas ar nodokli tiek atbrīvotas no fondu un starptautisko programmu līdzekļiem izmaksātās stipendijas. Grozījumi paredz precizēt dažas normas, kas skar nerezidentu iedzīvotāju ienākuma nodokļa maksājumus.

Valdība akceptēja grozījumu projektu likumā "Par nekustamā īpašuma nodokli". Grozījumi likumā nepieciešami, jo Valsts zemes dienestam ir jāapzina un 2001.gada laikā jāveic to nekustamā īpašuma objektu, kuru aplikšana ar nodokli pēc to kadastrālās vērtības uzsākama ar 2002.gadu, novērtēšana. Grozījumi paredz izslēgt no apliekamajiem objektiem inženierbūves, kuras pēc savas būtības nav klasificējamas kā patstāvīgi nekustamā īpašuma objekti un kā tādi netiek reģistrēti zemesgrāmatās.

Akceptēts grozījumu projekts likumā "Par pievienotās vērtības nodokli". Grozījumi paredz sakārtot likumu atbilstoši Eiropas Savienības normatīvo aktu prasībām šādās jomās: piemēros nodokļus kravu transporta pakalpojumiem; novērsīs iespējamos konkurences izkropļojumus līzinga darījumos, ja līzinga objekts ir ar pievienotās vērtības nodokli apliekama prece; paredzēs iespēju par preču piegādēm atskaitīt priekšnodokli pēc saņemtiem rēķiniem, bet neapmaksātiem nodokļa rēķiniem.

Valdība akceptēja grozījumu projektu likumā "Par sociālo palīdzību". Grozījumi paredz 2001.gadā saglabāt esošos pamatbudžeta izdevumus ģimenes valsts pabalstam.

Valdība akceptēja grozījumu projektu likumā "Par obligāto sociālo apdrošināšanu pret nelaimes gadījumiem darbā un arodslimībām". Grozījumi paredz atteikties no likumā noteikto apdrošināšanas atlīdzību sasaistes ar minimālo mēnešalgu.

Akceptēts grozījumu projekts likumā "Par apdrošināšanu bezdarba gadījumam". Grozījumi paredz atteikties no likumā noteikto bezdarbnieka pabalsta, bezdarbnieka stipendijas un apbedīšanas pabalsta sasaistes ar noteiktās minimālās algas apmēru.

Valdība akceptēja grozījumu projektu likumā "Par maternitātes un slimības apdrošināšanu". Grozījumi paredz atteikties no likumā noteikto pabalstu sasaistes ar minimālās mēnešalgas apmēru. Grozījumi turpmāk nepieļaus likuma normu ļaunprātīgu izmantošanu un nepieļaus nepamatoti lielu pabalstu saņemšanu, kā arī noteiks valsts sociālās apdrošināšanas pabalstu – paternitātes pabalstu — bērna tēvam.

Ministru kabinets akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā likumprojektu "Par valsts budžetu 2001.gadam". Valsts konsolidētā budžeta ieņēmumus paredzēts prognozēt 1436,4 miljoni latu, bet izdevumus — 1503,2 miljoni latu.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!