• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas priekšsēdētājs: - tiekoties ar Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) pārstāvniecības vadītāju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.09.2000., Nr. 334/335 https://www.vestnesis.lv/ta/id/11050

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 25. septembra ārkārtas sēdē

Vēl šajā numurā

26.09.2000., Nr. 334/335

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas priekšsēdētājs:

— tiekoties ar Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) pārstāvniecības vadītāju

D1.JPG (26100 BYTES) Pirmdien, 25. septembrī, Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume tikās ar Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) pārstāvniecības Latvijas Republikā vadītāju Torstenu Ornu.

Tikšanās laikā pārrunāti jautājumi, kas skar EDSO misijas darbību Latvijā.

Saeimas priekšēdētājs uzsvēra, ka sadarbība starp Latvijas parlamentu un valdību un EDSO misiju vērtējama kā veiksmīga un ka Latvija sasniegusi ievērojamu progresu jomās, kas saistītas ar EDSO misijas mandātu. Būtisku ieguldījumu EDSO misija sniegusi Pilsonības likuma, Valsts valodas likuma un to īstenojošo noteikumu izstrādes gaitā. Pašlaik sadarbība turpinās citos sabiedrības integrāciju veicinošos projektos, piemēram, sabiedrības integrācijas programmā un Latviešu valodas apguves valsts programmā.

Arī T.Orns atzinīgi izteicās par EDSO misijas un Latvijas institūciju sadarbību Pilsonības likuma un Valsts valodas likuma izstrādāšanā un pauda cerību, ka uz šī stabilā pamata tiks veidots Latvijas tālākais ceļš integrētas sabiedrības veidošanā. Tuvākajā nākotnē būtisks darbs būtu veicams, paātrinot naturalizācijas gaitu un latviešu valodas apguvi.

J.Straume sacīja, ka sabiedrības integrācijas procesā būtisks ir parlamenta paveiktais, sakārtojot likumdošanas bāzi integrācijas veicināšanai. Darbs integrācijas programmas īstenošanā ir nozīmīgākais ilgtermiņa pasākums, veidojot saliedētu pilsonisko sabiedrību Latvijā. Svarīga nozīme ir arī pieņemtajam Izglītības likumam. Saeimas priekšsēdētājs uzsvēra, ka projekti, kas sagatavoti sabiedrības integrācijas jomā, pamatoti ļauj cerēt, ka šis process attīstīsies sekmīgi. Lai arī Pilsonības likuma un Valsts valodas likuma pieņemšanas gaitā bija vērojama krasa viedokļu polarizācija atsevišķu sabiedrības grupu un politisko partiju vidū, pieņemto likumu redakcija liecina, ka sabiedrības vairākums akceptējis tās vērtības, uz kurām Latvija balstījās arī pirms padomju okupācijas.

Tikšanās nobeigumā T.Orns piebilda, ka šajā laika posmā viņš bijis liecinieks daudzām pozitīvām pārmaiņām Latvijas politiskajā un sociālajā sfērā un izteica cerību, ka mūsu valsts turpinās uzsākto progesu.

Saeimas preses dienests

 

 

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!