• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saņemot uzaicinājumu uzstāties pasaules valstu parlamentu priekšsēdētāju konferencē Ņujorkā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.06.2005., Nr. 93 https://www.vestnesis.lv/ta/id/110355

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzturoties vizītē Minhenē

Vēl šajā numurā

14.06.2005., Nr. 93

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saņemot uzaicinājumu uzstāties pasaules valstu parlamentu priekšsēdētāju konferencē Ņujorkā

Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre ir saņēmusi Starpparlamentu savienības (SPS) prezidenta Seržio Verdugo un SPS ģenerālsekretāra Andersa Džonsona vēstuli, kurā pausts pasaules valstu nacionālo parlamentu priekšsēdētāju otrās konferences sagatavošanas komitejas lēmums – Saeimas priekšsēdētāja uzstāsies ar ziņojumu par konferencē pieņemamo deklarāciju. I.Ūdre konferences dalībniekiem – vairāk nekā simt valstu parlamentu vadītājiem – prezentēs deklarācijas tekstu, kā arī sniegs debates apkopojošu ziņojumu.
Pasaules valstu nacionālo parlamentu priekšsēdētāju otrā konference notiks ANO mītnē Ņujorkā no 7. līdz 9.septembrim. Parlamentu vadītāji tiks aicināti debatēt par parlamentu iesaisti un lomu starptautiskajā sadarbībā, saskaroties ar 21.gadsimta izaicinājumiem.
Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre ir Starpparlamentu savienības Latvijas nacionālās grupas vadītāja. Starpparlamentu savienība ir plašākais parlamentāriešu forums, kurā pārstāvētas 138 nacionālo parlamentu un 5 reģionālo asambleju dažādas politiskās sistēmas, kas dod iespēju sekot līdzi, izvērtēt un vajadzības gadījumā ietekmēt pasaules politikas virzību. SPS ir vecākā politiskā starptautiskā organizācija, kas nodibināta 1889.gadā. Tās galvenā mītne atrodas Ženēvā, un tai ir pastāvīgā novērotāja statuss ANO.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!