• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Gan Latvijas, gan Polijas ekonomiskajai augsmei. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.06.2005., Nr. 90 https://www.vestnesis.lv/ta/id/109922

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Mākoņu sienāzis" lēks pāri novadiem

Vēl šajā numurā

08.06.2005., Nr. 90

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Gan Latvijas, gan Polijas ekonomiskajai augsmei

Vakar Rīgas Kongresu namā tika atklāta daudznozaru izstāde “Polijas bizness 2005”.

FISBAHS.PNG (114035 bytes)
Polijas vēstnieks Latvijā Tadeušs Fišbahs apliecināja, ka izstādes dalībniekiem ir tieša vēlme un interese uzsākt uzņēmējdarbību Latvijā
Foto: Elmārs Rudzītis, A.F.I.

Izstādē piedalās 33 Polijas uzņēmumi, kas pārstāv tirdzniecību, mēbeļu, metāla, pārtikas, apģērbu, ķīmijas, farmācijas, kosmētikas un kancelejas preču rūpniecību, kā arī loģistiku un dažādas citas biznesa nozares. Daļa šo uzņēmumu Latvijā jau ir pazīstami ar savu produkciju, citi vēl grasās apgūt mūsu valsts tirgu. Polijas vēstnieks Latvijā Tadeušs Fišbahs apliecināja, ka izstādes dalībniekiem ir tieša vēlme un interese uzsākt uzņēmējdarbību Latvijā. Vēstnieks uzsvēra: abu valstu sadarbība nepārtraukti attīstās, un izstādes mērķis ir veicināt ekonomiskās sadarbības izaugsmi.
Polijas un Latvijas ekonomisko attiecību rādītāji tiešām liecina par pozitīvu dinamiku. Tā, piemēram, pērn Polijas eksports uz Latviju palielinājās par 24 procentiem, savukārt mūsu valsts eksports četrkāršojās. T.Fišbahs norādīja – kaut arī Latvijas ārējās tirdzniecības bilance vēl aizvien ir negatīva, tomēr tā pakāpeniski izlīdzinās. Par to liecina arī 2005. gada dati: šā gada pirmajos trijos mēnešos Polijas tirdzniecības apjoms ar Latviju palielinājās par 51 procentu, bet Latvijas eksports – par 438 procentiem.
Pērnā gada septembrī Polijas tiešo investīciju apjoms Latvijā reģistrētajos uzņēmumos bija 2,77 miljoni ASV dolāru, savukārt Latvijas tiešās investīcijas Polijā – 1,8 miljoni dolāru. Gan vienas, gan otras valsts investīciju lielākā daļa ieplūdusi mazumtirdzniecībā un vairumtirdzniecībā, bet Polijas uzņēmēji līdzekļus ieguldījuši arī nekustamo īpašumu apsaimniekošanā un vairākās citās jomās.
8. jūnijā izstādes ietvaros uzņēmējiem paredzēts seminārs par investīciju iespējām Latvijā un Polijā, kā arī abu valstu uzņēmēju kontaktbirža. Izstāde tiks slēgta 9. jūnijā.

Juris Bārtulis, “LV”

juris.bartulis@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!