• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzturoties darba vizītē Amerikas Savienotajās Valstīs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.06.2005., Nr. 89 https://www.vestnesis.lv/ta/id/109825

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzturoties darba vizītē Kanādā

Vēl šajā numurā

07.06.2005., Nr. 89

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzturoties darba vizītē Amerikas Savienotajās Valstīs

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga piektdien, 3.jūnijā, ANO Ņujorkā aicināja Starptautiskā sasniegumu sammita dalībniekus darīt visu savā nākotnes karjerā, lai īstenotu humānisma vērtības pasaules valstīs.
V.Vīķe-Freiberga uzsvēra, ka ir pagodināta ar ANO ģenerālsekretāra izvēli – uzticēt Latvijas prezidentei būt par īpašu sūtni ANO reformu jautājumos, tā kā Latvija ir valsts, kas nesen atguvusi savu pilntiesīgu balsi pasaules arēnā. Viņa sacīja: “Mums ir jāveido tāda pasaule un ANO ir jāapvieno nācijas tā, lai visas valstis tiktu sadzirdētas un lai visu valstu nācijas varētu dzīvot saskaņā ar vispārējām humānisma vērtībām, lai tiktu izskausts genocīds un dažādas humānās krīzes, kādas ir notikušas agrāk Ruandā, kur ANO nespēja laikā iejaukties, kāda ir šobrīd Sudānā.”
Prezidente arī norādīja, ka sievietēm daudzās valstīs nav balsstiesību, izteikšanās un karjeras tiesību. “ANO ir jāstrādā visu nāciju un visu cilvēku labā,” uzsvēra prezidente.
Viņa akcentēja, ka reformas ANO ir nepieciešamas, lai šī organizācija varētu efektīvāk pasaulē aizsargāt humānisma vērtības, uzturēt mieru un novērst krīzes, izveidojot tādus instrumentus, kas būtu spējīgi laikus novērst genocīdu un praktiski panākt miera veidošanu un miera uzturēšanu pasaulē.
“Tāpat es aicinātu ANO un tās dalībvalstis ieguldīt centienus cilvēka uzvedības izpētē, jo beigu beigās tieši indivīds ir tas, kurš pieņem lēmumu – nogalināt vai ne, vērsties pret savu kaimiņu vai ne, vai uzturēt naidu, kas indē cilvēku savstarpējo saskarsmi paaudžu paaudzēs. Tieši tāpēc ir jāveicina cilvēku savstarpējie kontakti, jo pasaules cilvēcība lielā mērā ir atkarīga no katra indivīda,” sacīja V.Vīķe-Freiberga. Tāpēc prezidente aicināja jaunos līderus apzināties, ka “katrs cilvēks var mainīt pasauli, katrs cilvēks var iespaidot notikumu gaitu, aizsargājot humānisma vērtības”.
Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga 3.jūnija vakarā Ņujorkā 44. Starptautiskā sasniegumu sammita noslēguma ceremonijā pasniedza balvu pasaulslavenajai modes māksliniecei Karolinai Ererai. Balvas saņēma arī Jordānijas karaliene Ranja, organizācijas “Ārsti bez robežām” dibinātājs Bernards Kušners, aktieris Denzels Vašingtons, Senegālas prezidents Abdula Veids un citi dažādu jomu līderi. Latvijas prezidente šādu balvu saņēma 2000.gadā Londonā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!