• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pabalstus no 1.jūlija pārskaitīs uz kontiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.06.2005., Nr. 89 https://www.vestnesis.lv/ta/id/109814

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pavadot Saulcerīti Viesi

Vēl šajā numurā

07.06.2005., Nr. 89

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pabalstus no 1.jūlija pārskaitīs uz kontiem

No 1. jūlija Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA) lielāko daļu pabalstu saviem klientiem izmaksās, pārskaitot tos uz klientu kontiem bankās vai “Latvijas pasta” norēķinu sistēmā (PNS).

Uz kontiem turpmāk tiks pārskaitīts ģimenes valsts pabalsts, bērna kopšanas pabalsts, bezdarbnieka pabalsts, maternitātes un paternitātes pabalsts, dažādas piemaksas pie pabalstiem, pabalsti un atlīdzības aizbildņiem, slimības pabalsts, valsts atbalsts ar celiakiju slimiem bērniem, pabalsts transporta izdevumu kompensēšanai bērnam invalīdam, kā arī uzturlīdzekļi (piemēram, alimenti) un citi ieturējumi no maksātāja pensijas vai pabalsta.
Līdz šim liela daļa pabalstu tika izmaksāti noteiktā izmaksas vietā, visbiežāk – pasta nodaļā. Taču pašreizējās tendences rāda, ka klienti aizvien biežāk izvēlas, lai pabalstus ieskaita viņu kontos.
Ieguvums VSAA klientiem būs tas, ka naudas ieskaitījumi viņu kontos tiks veikti operatīvi, viņi nebūs piesaistīti konkrētai izmaksas vietai un datumam. Gadījumos, kad naudu ilgāku laiku nevar izņemt cilvēka prombūtnes dēļ, maksājumi netiks pārtraukti. Liekas formalitātes nebūs jākārto arī dzīves vietas maiņas gadījumā.
Pensijas, sociālā nodrošinājuma pabalsti, transporta kompensācijas invalīdiem un pabalsti Černobiļas AES seku likvidētājiem tāpat kā līdz šim tiks piegādāti uz mājām, ja vien klients neizvēlēsies citu saņemšanas veidu. Tātad – pensionārus šīs izmaiņas neskar!
Līdzšinējie pabalstu izmaksas datumi var mainīties, taču neviens klients naudu nesaņems vēlāk, nekā tas bija līdz šim, bet vairumā gadījumu to varēs saņemt pat agrāk.
Lai netiktu aizkavēta pabalsta vai atlīdzības izmaksa, VSAA lūdz klientus laikus informēt par saviem kontu numuriem. Ja tomēr neizdodas atvērt kontu norādītajā termiņā, to var izdarīt arī vēlāk, taču jāņem vērā, ka pabalsta izmaksa varētu aizkavēties par mēnesi.
Plašāka informācija ikvienam interesantam ir pieejama pa aģentūras bezmaksas konsultatīvo tālruni 8001015.

Uzziņai

Kā rīkoties klientam, lai viņa kontā pabalstu un uzturlīdzekļu nauda tiktu ieskaitīta jau no 1. jūlija?
* Tiem klientiem, kuri pabalstus un uzturlīdzekļus jau saņem uz kontu, nav atkārtoti jāziņo VSAA.
* Tiem, kuri vēl nav atvēruši savu konta numuru un kam pabalsti vēl netiek pārskaitīti uz kontu, vispirms jebkurā kredītiestādē vai arī “Latvijas pasta” norēķinu sistēmā jāatver savs konts. Kad tas ir izdarīts, līdz 15. jūnijam konta numurs jāpaziņo VSAA nodaļai, uzrakstot iesniegumu brīvā formā vai arī izmantojot VSAA iesniegumu veidlapas.

Pēc VSAA informācijas

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!