• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
""Trīs gudro" ziņojums par Austriju paver ceļu labējo radikālismam". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.09.2000., Nr. 329/330 https://www.vestnesis.lv/ta/id/10928

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ziņu faili

Vēl šajā numurā

21.09.2000., Nr. 329/330

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

""Trīs gudro" ziņojums par Austriju paver ceļu labējo radikālismam"

"Trīs gudro" ziņojumā par Austriju, kvalificējot diplomātiskos pasākumus pret Austrijas valdību, ir ietverts šāds paskaidrojums: "Veicot pasākumus pret Austriju, ES pirmo reizi savā vēsturē ir pieņēmusi pareizo politisko lēmumu." Austrijas valdībai septiņus mēnešus ir bijis iegansts palielināt savu popularitāti un īstenot kampaņu pret tiem, kuri to kritizē. Ziņojumā tiek izmantota daudz mazāk dramatiska formula, kvalificējot ABP kā "labējo populistu partiju ar ekstrēmistiskiem elementiem", kas ļauj partijas pārstāvjiem Austrijā pasludināt sevi ārpus visām aizdomām. Haiders lepojas, ka ir ticis kvalificēts kā populists, un galu galā katrā partijā var atrast "radikālus" elementus.

Jau klīst baumas, ka Haiders varētu pretendēt uz vicekanclera posteni.

Nevajadzētu ignorēt to, kādas sekas tam varētu būt Eiropas politiskajā ainavā.

Patiesībā ziņojums paver ceļu labējo radikālismam. Ar saviem pasākumiem Eiropa patiesībā būtu varējusi novilkt skaidru demarkācijas līniju starp Eiropas projektu un neorasistu partijām. Izmantojot līdzekļus pret Austriju, ES pieņēma pirmo patiesi politisko lēmumu savā vēsturē. Tas bija vienprātīgi pausts politisks princips. Tas atklāja pret galēji labējiem vērstas Eiropas dibinātāju patieso raksturu. Nevis tukšas runas bez rīcības, bet gan konkrētu politisko gribu un konkrētas sekas. Pirmo reizi Eiropas vēsturē.

Eiropai atliek cerēt, ka šī Austrija, kurā rasisms, autoritārisms un nacionālsociālisms kļuvuši par ierastu lietu, nekalpos par paraugu pārējām ES valstīm.

"Liberation"

— 2000.09.13.

Olivjē Maršārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!