• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par satiksmes ministra vizīti Maskavā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.05.2005., Nr. 85 https://www.vestnesis.lv/ta/id/109264

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par apgalvojumiem uz pārtikas produktu etiķetēm

Vēl šajā numurā

31.05.2005., Nr. 85

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par satiksmes ministra vizīti Maskavā

No 24. līdz 27.maijam vizītē Maskavā uzturējās satiksmes ministrs Ainārs Šlesers. Ministrs piedalījās Eiropas Transporta ministru konferences (ETMK) 89. sesijā.
ETMK 24.maija sēdē Ainārs Šlesers uzrunāja kolēģus, uzsverot nepieciešamību Eiropas un Āzijas telpā koordinēt un harmonizēt starptautisko transporta koridoru attīstību, novērst diskrimināciju, panākot tirgus mehānismu prioritāti pār politiska rakstura apsvērumiem. Tas veicinātu godīgu konkurenci un sacensību transporta un tranzīta nozarēs. Savukārt Krievijas transporta ministrs Igors Levitins savā ziņojumā pauda Krievijas nodomu uzsākt dzelzceļa tarifu izlīdzināšanas procedūru. Līdz šim Krievija piemēroja pret pārvadājumiem Latvijas virzienā diskriminējošus dzelzceļa tarifus.
25.maijā konferences ietvaros Latvijas satiksmes ministrs tikās ar Krievijas transporta ministru Igoru Levitinu. Sarunā galvenā uzmanība bija pievērsta dzelzceļa tarifiem, lai panāktu minētā jautājuma ievirzi ekonomisku risinājumu gultnē. Tas ļautu palielināt Krievijas kravu plūsmu caur Latviju, izmantojot Latvijas dzelzceļa, ostu un brīvo ekonomisko zonu priekšrocības to tālākam eksportam uz Eiropas Savienības valstīm.
26.maijā Ainārs Šlesers un Latvijas vēstnieks Krievijā Andris Teikmanis tikās ar Krievijas aviokompānijas “Aeroflot” ģenerāldirektoru Valēriju Okulovu. Tika apspriesta savstarpējo lidojumu problemātika un jauni maršruti. Ar uzņēmuma “Krievijas dzelzceļi” prezidentu Genādiju Fadējevu pārrunātas Latvijas un Krievijas ciešākas sadarbības perspektīvas dzelzceļa pārvadājumos, ņemot vērā Latvijas kā ES dalībvalsts iespējas.
26.maijā notika arī satiksmes ministra un Latvijas vēstnieka tikšanās ar partijas “Jedinaja Rossija” (Vienotā Krievija) biedru – KF Valsts domes priekšsēdētāja vietnieku Georgiju Boosu, ar kuru pārrunātas starpparlamentāro attiecību paplašināšanas iespējas.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!