• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiesu darbiniekiem algas palielinās pakāpeniski. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.05.2005., Nr. 82 https://www.vestnesis.lv/ta/id/108894

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārzemju presē

Vēl šajā numurā

25.05.2005., Nr. 82

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiesu darbiniekiem algas palielinās pakāpeniski

Lai informētu, kā Tieslietu ministrija (TM) rīkosies, lai nākotnē nodrošinātu tiesu darbinieku atalgojumu palielināšanu, vakar ministrijas pārstāvji tikās ar Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesas priekšsēdētāju Irēnu Poļikarpovu un darbinieku pārstāvēm.

BICEVSKIS.PNG (111052 bytes)
Mārtiņš Bičevskis norāda, ka tiesu darbinieku algu reformai Tieslietu ministrija pieprasīs papildu finansējumu gan 2005.gada budžeta grozījumos, gan sastādot nākamā gada budžetu
Foto: Gatis Dieziņš, A.F.I.

TM valsts sekretārs Mārtiņš Bičevskis skaidrojis, ka pirmais solis jau veikts pērn, Ministru kabinetam pieņemot noteikumus “Prokuratūras un tiesu darbinieku darba samaksas noteikumi” (publicēti “LV” 26.11.2004.). Līdz vasaras beigām ministrija izstrādās informatīvo ziņojumu valdībai, piedāvājot vairākus tiesu darbinieku algu palielināšanas variantus. Atalgojumu plānots palielināt pakāpeniski, maksimālo robežu sasniedzot 2008.gadā.
“Tas, ka tiesu darbinieku algu reforma ir viena no ministrijas galvenajām prioritātēm, redzams Tieslietu ministrijas Rīcības plānā par valdības deklarācijas izpildi. Ministrija šim mērķim pieprasīs papildu finansējumu gan 2005.gada budžeta grozījumos, gan sastādot nākamā gada budžetu,” apstiprinājis valsts sekretārs.
Parlamentārais sekretārs Edgars Jaunups uzsvēris, ka arī tieslietu ministre tiesas darbinieku algu paaugstināšanu uzskata par vienu no galvenajām prioritātēm.
TM vadība uzskata, ka streiks, it īpaši budžeta gada vidū, nav pats konstruktīvākais strīdu risināšanas veids, tādēļ aicina tiesas pārstāvjus kopīgiem spēkiem šo jautājumu uzturēt dienaskārtībā, sasniegt kopīgu izpratni par nākotnē veicamajiem pasākumiem un rast piemērotākos risinājumus, informē TM Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Inga Saleniece. Ministrija ir gatava atalgojuma paaugstināšanas plānu skaidrot arī citu tiesu darbiniekiem.
Atgādinām, ka TM saņēma Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesas darbinieku vēstuli, kurā viņi aicina valdību no šā gada 1.jūlija paaugstināt tiesnešu un tiesu darbinieku atalgojumu, pretējā gadījumā solot rīkot streiku. Vairāku tiesu darbinieki pievienojās šīm prasībām.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!