• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par zemkopības ministra piedalīšanos starptautiskā konferencē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.05.2005., Nr. 82 https://www.vestnesis.lv/ta/id/108875

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par tiesas lēmumu savstarpējo atzīšanu ES dalībvalstīs

Vēl šajā numurā

25.05.2005., Nr. 82

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par zemkopības ministra piedalīšanos starptautiskā konferencē

Svētdien, 22.maijā, Parīzē gadskārtējā sanāksmē pulcējās Starptautiskā epizootiju biroja dalībvalstis. Konferencē, kas notiks līdz 27.maijam, vēl tiks apspriesti daudzi nozīmīgi jautājumi, kas saistīti ar dzīvnieku slimību profilaksi un sabiedrības veselības aizsardzību. Latvija šajā organizācijā darbojas jau kopš 1992.gada. Konferences atklāšanā piedalījās zemkopības ministrs Mārtiņš Roze.
“Galvenā Starptautiskā epizootiju biroja loma ir perspektīvas un stratēģiskas attīstības nodrošināšana, kā arī dzīvnieku infekciju slimību starptautiskas konsolidētas uzraudzības kārtības īstenošana, kuras pamatā ir modernas informācijas tehnoloģijas. Latvija uzskata, ka epizootiju biroja organizatoriskajām, konsultatīvajām, izglītošanas un informēšanas aktivitātēm ir neatsverama loma vienotas cilvēkiem un dzīvniekiem labvēlīgas pasaules veidošana. Raksturojot situāciju Latvijā, ar gandarījumu jāuzsver, ka konsekventas un profesionālas valsts uzraudzības rezultātā Latvijā tiek nodrošināti visi nepieciešamie apstākļi, lai līdz minimumam samazinātu dzīvnieku infekcijas slimību izplatību izcelšanās un izplatīšanās riskus,” sanāksmes atklāšanā uzsvēra M.Roze.
Ministrs arī atzīmēja, ka Latvija kā Starptautiskā epizootiju biroja locekle aktīvi piedalās šīs organizācijas pasākumos, valsts uzraudzībā pārtikas apritē un veterinārajos jautājumos ievērojot organizācijas noteiktos principus un prasības. M.Roze uzsvēra, ka Latvijā vairākus gadu desmitus nav konstatēts neviens dzīvnieku saslimšanas gadījums ar A grupas slimībām. “Tas panākts, tādēļ ka Latvijā ir izveidota kompleksa dzīvnieku infekcijas slimību valsts uzraudzības sistēma, kas ļauj nodrošināt visus obligātos uzraudzības un profilakses pasākumus, kā arī operatīvi reaģēt iespējamo slimību uzliesmojumu gadījumos. Šajā uzraudzības sistēmā viens no būtiskākajiem faktoriem ir modernas laboratoriski diagnostisko un kontroles izmeklējumu laboratoriskās bāzes izveidošana un efektīva izmantošana,” paskaidroja M.Roze.
Zemkopības ministrs apliecināja, ka gan Latvijas iekšējā tirgū, gan Latvijas eksporta sūtījumos ir droša, patērētāju veselību neapdraudoša pārtika. “Latvija apzinās un pilda savu sevišķo, ES ārējās robežas valsts misiju – ES telpas austrumu robežas nodrošināšanu,” konferences atklāšanā sacīja M.Roze. Viņš uzsvēra, ka Latvijā izdevies izveidot spēcīgu valsts uzraudzības dienestu – Pārtikas un veterināro dienestu, kurā darbojas dažādi speciālisti – veterināri, mediķi, inženieri u.c., kas veic pārtikas aprites un dzīvnieku veselības un slimību uzraudzību. Kā otru panākumu M. Roze minēja apstākli, ka Latvija nedarbojas izolēti, bet gan ciešā sadarbībā ar ES dalībvalstīm, citām valstīm Eiropā un ārpus tās.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!