• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu un kapitāla tirgus komisijas 2005. gada 20. maija lēmums Nr. 59 "Par "Noteikumu par tehnisko rezervju un to seguma saskaņošanu pa valūtu veidiem" apstiprināšanu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.05.2005., Nr. 82 https://www.vestnesis.lv/ta/id/108841

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padomes lēmums Nr.63

Par grozījumu "Privāto pensiju fondu ceturkšņa pārskata sagatavošanas noteikumos" apstiprināšanu

Vēl šajā numurā

25.05.2005., Nr. 82

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Finanšu un kapitāla tirgus komisija

Veids: lēmums

Numurs: 59

Pieņemts: 20.05.2005.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padomes lēmums Nr.59

Rīgā 2005.gada 20.maijā (prot. Nr.19 2.p.)

Par “Noteikumu par tehnisko rezervju un to seguma saskaņošanu pa valūtu veidiem” apstiprināšanu

Pamatojoties uz Finanšu un kapitāla tirgus komisijas likuma 6.panta 1.punktu, 7.panta pirmās daļas 1.punktu un 17.panta 2.punktu un Apdrošināšanas sabiedrību un to uzraudzības likuma 40.1 panta trešo daļu,

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padome nolemj:

Apstiprināt “Noteikumus par tehnisko rezervju un to seguma saskaņošanu pa valūtu veidiem” (pielikumā).

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētāja vietnieks J.Brazovskis

 

Apstiprināti

ar Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padomes

2005. gada 20. maija lēmumu Nr. 59 (prot. Nr.19 2. p.)

J.Brazovskis

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētāja vietnieks

Noteikumi par tehnisko rezervju un to seguma saskaņošanu pa valūtu veidiem

1. VISPĀRĪGIE JAUTĀJUMI

1.1. “Noteikumi par tehnisko rezervju un to seguma saskaņošanu pa valūtu veidiem” (tālāk tekstā — noteikumi) ir izstrādāti, pamatojoties uz Finanšu un kapitāla tirgus komisijas likuma 6. panta 1. punkta, 7. panta pirmās daļas 1. punkta un 17. panta 2. punkta un Apdrošināšanas sabiedrību un to uzraudzības likuma 40.1 panta trešās daļas prasībām.

1.2. Noteikumi ir saistoši apdrošināšanas akciju sabiedrībām, savstarpējās apdrošināšanas kooperatīvajām biedrībām, kā arī nedalībvalstu apdrošinātāju filiālēm (tālāk tekstā — apdrošinātājs).

2. TEHNISKO REZERVJU UN TO SEGUMA SASKAŅOŠANA PA VALŪTU VEIDIEM

2.1. Apdrošinātājs veido tehnisko rezervju segumu ar aktīviem tādā valūtā, kādā izveidotas tehniskās rezerves, lai pildītu apdrošināšanas saistības saskaņā ar noslēgtajiem apdrošināšanas līgumiem un pieņemto pārapdrošināšanu, t.i., ar valūtā saskaņotiem aktīviem.

2.2. Uz tehnisko rezervju segumu attiecinātā nekustamā īpašuma vērtība tiek izteikta tās valsts valūtā, kuras teritorijā atrodas nekustamais īpašums.

2.3. Tehnisko rezervju segums ar valūtā nesaskaņotiem aktīviem nedrīkst pārsniegt 20 procentus no tehnisko rezervju apjoma attiecīgajā valūtā. Šī prasība neattiecas uz 2.5. punktā minētajiem gadījumiem.

2.4. Šo noteikumu 2.1. punkta prasības tiek uzskatītas par ievērotām, ja latos izveidotās tehniskās rezerves tiek segtas ar aktīviem latos vai eiro.

2.5. Ja tehnisko rezervju apjoms vienā valūtā ir mazāks par 7 procentiem no pārējās valūtās izveidoto tehnisko rezervju kopsummas, tad ir pieļaujams, ka to segums ir veidots ar aktīviem citā valūtā nekā valūta, kurā izveidotas attiecīgās tehniskās rezerves.

2.6. Šo noteikumu prasības neattiecas uz atbilstoši aktīvu vērtībai izveidotajām tehniskajām rezervēm tirgum piesaistītajiem dzīvības apdrošināšanas līgumiem.

2.7. Apdrošinātājam jāizstrādā un jāapstiprina politikas un procedūras, ar ko tiek nodrošināta un dokumentēta tehnisko rezervju un to seguma saskaņošana pa valūtu veidiem.

3. NOSLĒGUMA JAUTĀJUMI

Ar šo noteikumu spēkā stāšanos spēku zaudē ar Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padomes 2001. gada 28. decembra lēmumu Nr. 25/6 apstiprinātie “Noteikumi par pieļaujamām novirzēm apdrošināšanas saistību un tehnisko rezervju ieguldījumu saskaņošanai pa valūtām”.

4. INFORMATĪVA ATSAUCE UZ EIROPAS SAVIENĪBAS DIREKTĪVĀM

Noteikumos iekļautas tiesību normas, kas izriet no:

4.1. Eiropas Parlamenta un Padomes 1988. gada 22. jūnija Otrās direktīvas 88/357/EEK par normatīvo un administratīvo aktu koordināciju attiecībā uz tiešo apdrošināšanu, kas nav dzīvības apdrošināšana, par noteikumiem pakalpojumu sniegšanas brīvības efektīvākai izmantošanai un par grozījumiem Direktīvā 73/239/EEK;

4.2. Eiropas Parlamenta un Padomes 1992. gada 18. jūnija Direktīvas 92/49/EEK par normatīvo un administratīvo aktu koordinēšanu attiecībā uz tiešo apdrošināšanu, kas nav dzīvības apdrošināšana, ar ko groza Direktīvu 73/239/EEK un Direktīvu 88/357/EEK (Trešā nedzīvības apdrošināšanas direktīva);

4.3. Eiropas Parlamenta un Padomes 2002. gada 5. novembra Direktīvas 2002/83/EK par dzīvības apdrošināšanu.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!