• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ārlietu ministra oficiālo vizīti un sarunām Kiprā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.05.2005., Nr. 80 https://www.vestnesis.lv/ta/id/108569

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Gruzijas sadarbību integrācijas jomā

Vēl šajā numurā

20.05.2005., Nr. 80

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ārlietu ministra oficiālo vizīti un sarunām Kiprā

Ceturtdien, 19. maijā, ārlietu ministrs Artis Pabriks oficiālās vizītes laikā Kiprā tikās ar Kipras ārlietu ministru Georgu Jakovu. Abu valstu ārlietu ministri apliecināja, ka šī ir svarīga vizīte, jo tā stiprina abu valstu attiecības politiskajā, ekonomiskajā un kultūras sadarbībā.
Ārlietu ministri bija vienisprātis, ka Latvijai un Kiprai kā jaunajām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm ir daudz kopēju interešu. Tikšanās laikā tika pārrunāti aktuālie ES jautājumi. Latvijas ārlietu ministrs informēja Kipras kolēģi, ka Latvijas parlamentā 19. maijā pirmajā lasījumā atbalstīts Eiropas konstitucionālais līgums. G. Jakovs pauda viedokli, ka ES konstitūcija ir nozīmīga ES mazajām dalībvalstīm, jo tā palielina mazo valstu ietekmi Eiropas Savienībā un stiprina ES politisko un ekonomisko lomu pasaulē. Kipras ārlietu ministrs arī informēja, ka Kiprā šomēnes plānots ratificēt ES konstitūciju.
Abu valstu ārlietu ministri pārrunāja arī ES paplašināšanās jautājumus, jauno kaimiņu politiku, kā arī nākamo ES finanšu perspektīvu, par kuru jāvienojas Luksemburgas ES prezidentūras laikā. Ārlietu ministri apsprieda arī Kipras jautājuma tālākās risināšanas iespējas.

Ārlietu ministrijas Preses centra un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!