• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Argentīnas vēstnieka atvadu vizītēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.05.2005., Nr. 80 https://www.vestnesis.lv/ta/id/108566

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ārlietu ministra oficiālo vizīti un sarunām Kiprā

Vēl šajā numurā

20.05.2005., Nr. 80

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Argentīnas vēstnieka atvadu vizītēm

Pie Valsts prezidentes

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar, 19.maijā, Rīgas pilī atvadu vizītē pieņēma Argentīnas vēstnieku Latvijā Alfredo Korti.
Sarunā vēstnieks sacīja, ka viņa kadences laikā Latvija veikusi vēsturisku ceļa posmu savā attīstībā, panākot dalību ES un NATO, kā arī savas valsts strauju izaugsmi.
Latvijas un Argentīnas sadarbība šajā laikā vērsusies plašumā, secināja V.Vīķe-Freiberga un A.Korti, – noslēgtais bezvīzu režīms ir veicinājis tūristu un darījumu cilvēku apmaiņu starp abām valstīm, palielinājusies uzņēmēju interese.
Abas puses, apspriežot ANO reformu jautājumus, bija vienisprātis, ka reformu ceļā jāvairo organizācijas efektivitāte un uzticamība.

Valsts prezidenta preses dienests

Pie Saeimas priekšsēdētājas biedres

Ceturtdien, 19.maijā, Saeimas priekšsēdētājas biedre Vineta Muižniece tikās ar Argentīnas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Alfredo Korti, kurš bija ieradies atvadu vizītē.
Tikšanās laikā pārrunāti jautājumi, kas skar abu valstu sadarbības padziļināšanas iespējas.
Saeimas priekšsēdētājas biedre V.Muižniece pateicās vēstniekam par ieguldīto darbu Latvijas un Argentīnas divpusējo attiecību stiprināšanā laikā, kas mūsu valstij bijis nozīmīgs, kļūstot par Eiropas Savienības (ES) un NATO dalībvalsti. Viņa arī pastāstīja, ka darbs ES kontekstā turpinās – Saeima 19.maijā pirmajā lasījumā pieņēma likumprojektu “Par Līgumu par Konstitūciju Eiropai”. Savukārt Argentīnas vēstnieks pauda prieku par iespēju redzēt Latvijas demokrātijas attīstības ceļu un panākto vienošanos par bezvīzu režīma ieviešanu starp abām valstīm viņa rezidentūras laikā.
Puses uzsvēra, ka tālākās sadarbības veidošanā starp Latviju un Argentīnu jāakcentē ekonomisko saišu attīstīšana un tiešu tirdzniecības sakaru sekmēšana, kā arī iezīmēja plašās sadarbības iespējas tautsaimniecības jomā. Uzsvērta nepieciešamība aktivizēt kontaktus parlamentārā līmenī, kā vienu no iespējām minot parlamentāriešu tikšanos Starpparlamentu savienības sesiju laikā.
Sarunas dalībnieki bija vienisprātis, ka vēstniecību atvēršana abās valstīs sekmētu ciešākas sadarbības veidošanos.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!